Το νέο Element Concept είναι ένα ηλεκτρικό buggy από τη Skoda!

H Skoda αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία «Element» που βασίζεται πάνω στο Citigo και αποτελεί προϊόν του σχολείου μαθητευόμενων της εταιρείας.

Το Element είναι το 4ο πρωτότυπο του σχολείου της Skoda από το 2014 μέχρι και σήμερα. Για τη δημιουργία του υπεύθυνη είναι μια ομάδα 22 σπουδαστών, που χρειάστηκε σχεδόν 1.500 ώρες εξέλιξης από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

Όπως προείπαμε, το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο μίνι Skoda Citigo, από το οποίο αφαιρέθηκε η οροφή και οι πλαϊνές πόρτες, δημιουργήθηκαν ειδικά τμήματα στο αμάξωμα, αλλά και ένα νέο πίσω τμήμα.

Ειδικά για το πίσω τμήμα, εκεί έχει τοποθετηθεί μια αλουμινένια πόρτα για τον επαναδιαμορφωμένο χώρο αποσκευών, στο πάνω μέρος της οποίας υπάρχει ένα ηλιακό πάνελ. Ανοίγοντάς την, εμφανίζεται μια μεγάλη Smart TV οθόνη, ενώ υπάρχουν επιπλέον δύο ηχεία και ένα ψυγείο, που παίρνει ενέργεια από το πάνελ.


Για την κίνηση του Element, οι σπουδαστές επέλεξαν έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων (πιθανότατα προέρχεται από το ηλεκτρικό VW e-up!) και 210 Nm ροπής. Το μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία έως και 160 χιλιομέτρων.
TAG