Η νέα Porsche 911 GT2 RS είναι η πιο δυνατή 911 όλων των εποχών! (+video)

Η Porsche αποκάλυψε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood την νέα 911 GT2 RS, η οποία είναι η πιο δυνατή μη αγωνιστική 911 που έχει ποτέ κατασκευαστεί!

Η νέα δημιουργία της Porsche χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον 3,8 λίτρων twin-turbo 6κύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, με αυξημένη απόδοση 700 ίππων και 750 Nm ροπής.

Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο PDK αυτόματο κιβώτιο, οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στο μοτέρ, αυτό είναι το ίδιο με τον κινητήρα της Porsche 911 Turbo S, όμως διαθέτει μεγαλύτερες τουρμπίνες, ένα νέο υδρόψυκτο σύστημα, αλλά και ειδική εξάτμιση από τιτάνιο.

Η νέα 911 GT2 RS είναι πισωκίνητη, όμως για να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο υπάρχει σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, μαζί με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (PSM) με ειδικές ρυθμίσεις, αλλά και τεραστίων διαστάσεων πίσω ελαστικά (325/30 ZR 21, 265/35 ΖR20 εμπρός).

Για να μπορέσει να εξοικονομήσει βάρος, η Porsche έχει τοποθετήσει μια σειρά από carbon τμήματα στο αμάξωμα (καπό, εμπρόσθια φτερά, πίσω εισαγωγές κ.λπ.), με την οροφή να κατασκευάζεται από ελαφρύ μαγνήσιο.

Το τελικό βάρος της 911 GT2 RS είναι μόνο 1.470 κιλά, ενώ εάν επιλεγεί το πακέτο Weissach (οροφή, αντιστρεπτικές, τμήματα αξόνων από ανθρακόνημα και ζάντες μαγνησίου), το βάρος μειώνεται κατά επιπλέον 30 κιλά.

Σχεδιαστικά, η νέα Porsche 911 GT2 RS δείχνει έτοιμη να... καταπιεί τους αντιπάλους της με το «φουσκωμένο» της αμάξωμα, την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή και όλα τα carbon τμήματα του αμαξώματός της.

Στο εσωτερικό, το κόκκινο αλκαντάρα, το μαύρο δέρμα, οι carbon επενδύσεις και το roll cage πίσω από τα μπάκετ καθίσματα δημιουργούν την απαραίτητη αγωνιστική ατμόσφαιρα. Προαιρετικά, στο πακέτο Chrono υπάρχει και πλήρης καταγραφή χρόνων σε γυρολόγιο στην πίστα.


Η νέα Porsche 911 GT2 RS θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στις αρχές του 2018 κοστίζοντας στη Γερμανία από 285.220 ευρώ. Η Porsche, μέσω του τμήματος Porsche Design, έχει φτιάξει και ένα ειδικό ρολόι-χρονογράφο, το πρώτο με in-house εξελιγμένο μηχανισμό της Porsche, που κοστίζει 9.450 ευρώ.

       
TAG