Επίσημη αποκάλυψη της νέας Jaguar XE των 600 ίππων! (+video)

Η Jaguar αποκάλυψε επίσημα ένα από τα ισχυρότερα μεσαία σεντάν παραγωγής στην ιστορία, με τη νέα XE SV Project 8 να έρχεται για να προσφέρει 600 άλογα ισχύος και καταιγιστικές επιδόσεις.

Η νέα XE SV Project είχε προαναγγελθεί από τη Jaguar πριν από λίγες ημέρες και διαθέτει για την κίνησή της έναν κομπρεσσοράτο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων, που αποδίδει 600 άλογα ισχύος.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με το αυτόματο 8άρι Quishift κιβώτιο της εταιρείας, για να προσφέρει 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε μόνο 3,3 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα 321 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, για να μπορέσει να διαχειριστεί όλα αυτά τα άλογα, η Jaguar XE SV Project 8 διαθέτει μια εντελώς νέα ανάρτηση με πιο σπορ ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 15 χλστ.

Φυσικά, για κορυφαία πρόσφυση η SV Project 8 διαθέτει μια ειδικά ρυθμισμένη τετρακίνηση, αλλά και ένα ηλεκτρονικό ενεργό μπλοκέ διαφορικό. Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά και φέρουν τεχνολογία από τη Φόρμουλα 1.

Σχεδιαστικά, η Jaguar τονίζει το αμάξωμα της XE προσθέτοντας carbon εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ανθρακονημάτινο καπό, ενεργό εμπρόσθιο σπόιλερ, επίσης carbon πίσω προφυλακτήρα με νέο διαχύτη, αλλά και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.

Τονισμένα είναι και τα πλαϊνά φτερά, ενώ υπάρχουν επιπλέον σφυρήλατες 20άρες ζάντες και εντελώς επίπεδο πάτωμα.

Στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα με δέρματα και αλκαντάρα, το σπορ τιμόνι επίσης με αλκαντάρα, καθώς και οι carbon επενδύσεις, παρέχουν την απαραίτητη σπορ νότα.

Για όποιους θέλουν την νέα XE SV Project 8 για χρήση σε πίστα, η Jaguar με το προαιρετικό πακέτο Track Pack, αφαιρεί τα πίσω καθίσματα και τοποθετεί δύο αγωνιστικά μπάκετ με ζώνες πολλαπλών σημείων εμπρός, ενώ ακριβώς από πίσω τους τοποθετείται ένα roll cage.


Συνολικά, η Jaguar θα κατασκευάσει τη νέα XE SV Project 8 σε μόνο 300 μονάδες και αποκλειστικά σε αριστεροτιμόνη έκδοση. Το κόστος για κάθε ένα αυτοκίνητο ξεκινά στην Μεγάλη Βρετανία από τις 149.995 λίρες (σχεδόν 170.000 ευρώ).

       
TAG