Νέες Jaguar XE, XF και F-Pace με 2λιτρο turbo 300 ίππων

Μια νέα και αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή κινητήρα προσθέτει η Jaguar στη φαρέτρα των XE, XF και F-Pace, με την παρουσία πλέον στη γκάμα του νεότερου 2λιτρου turbo μοτέρ των 300 ίππων.

Ο νέος κινητήρας της σειράς Ingenium της Jaguar είναι 4κύλινδρος και φέρει twin-scroll turbo. Τον γνωρίσαμε στην Jaguar F-Type και όπως και σε αυτή, έτσι και στις XE, XF και F-Pace, έχει απόδοση 300 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Στο πεδίο των επιδόσεων, με τον νέο αυτό κινητήρα η Jaguar XF κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,6 δευτερόλεπτα και η XE σε 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας μέση κατανάλωση 7,2 λτ./100 χλμ. και 6,9 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα.

Στην περίπτωση του SUV Jaguar F-Pace, η νέα έκδοση με τον κινητήρα αυτό θέλει μόνο 6,0 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 7,7 λτ./100 χλμ.


Μαζί με τον νέο κινητήρα, η Jaguar προσθέτει επίσης στα δύο της σεντάν XE και ΧF και επιπλέον στοιχεία τεχνολογίας, όπως άνοιγμα πόρτας πορτ-μπαγκάζ χωρίς άγγιγμα, επιπλέον συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης και το Jaguar Configurable Dynamics με προεπιλεγμένα οδηγικά set-up.
TAG