Η Jaguar παρουσιάζει τη νέα XF με μακρύ μεταξόνιο

Μετά τη νέα Mercedes E-Class με μακρύ μεταξόνιο, και η Jaguar παρουσιάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορία, με τη νέα XFL να απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ακόμη περισσότερη άνεση στις μετακινήσεις τους.

Η Jaguar XFL παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο και σε σχέση με την «απλή» Jaguar XF διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 140 χλστ., κάτι που της επιτρέπει να προσφέρει επιπλέον 157 χλστ. για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Σχεδιαστικά, η νέα XFL δεν διαφέρει από τη Jaguar XF που γνωρίζουμε εκτός των μεγαλύτερων πίσω θυρών.

Εσωτερικά, η βρετανική εταιρεία έχει εγκαταστήσει νέες 8 ιντσών οθόνες στην πλάτη των εμπρόσθιων καθισμάτων μαζί με ασύρματα ακουστικά και τραπεζάκια. Το σύστημα πολυμέσων είναι το νεότερο InControl Touch Pro της εταιρείας, ενώ υπάρχει και νέος κλιματισμός 4 ζωνών, μαζί με θερμαινόμενα και ψυχώμενα πίσω καθίσματα, που έχουν και δυνατότητα μασάζ.

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις έχουν προσθέσει σχεδόν 200 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Οι κινητήρες, είναι ο 2λιτρος turbo των 200 ή 240 ίππων, αλλά και ο 3λιτρος V6 με 340 άλογα. Η κίνηση στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η νέα Jaguar XFL θα αποτελέσει προνόμιο αποκλειστικά της αγοράς της Κίνας, εξ ου και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Jagual Land Rover στο Changsu, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την κινέζικη Chery. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.
TAG