H VW ξεκινά την ανάκληση των πρώτων ντίζελ Golf

Ξεκίνησε η ανάκληση 15.000 VW Golf 2,0 TDI στην Ευρώπη, για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα με τις εκπομπές NOx.
Μετά την ανάκληση του Amarok και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με την κατανάλωση όσων diesel μοντέλων της VW έχουν σήμερα ανακληθεί για να διορθωθεί το πρόβλημα με το «πειραγμένο» λογισμικό των εκπομπών NOx, η VW ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά την ανάκληση και του Golf με τον 2,0 TDI πετρελαιοκινητήρα για το ίδιο ζήτημα.

To Amarok 2,0 TDI ήταν το πρώτο χρονικά diesel της VW,
που άνοιξε το χορό των ανακλήσεων τον περασμένο Φλεβάρη.
Συνολικά υπολογίζεται ότι η ανάκληση αυτή αφορά σε 15.000 VW Golf 2,0 TDI (κινητήρας EA 189) με μηχανικό κιβώτιο, τα οποία θα κληθούν για να οδηγηθούν σε κάποιο εκ των μελών του επισήμου δικτύου της μάρκας, για να γίνει η επιδιόρθωση.

Ήδη, η VW έχει στείλει και τα πρώτα γράμματα στους ιδιοκτήτες των μοντέλων για τις διαδικασίες της ανάκλησης, ενώ σε ένα δεύτερο γράμμα που θα σταλεί σύντομα, θα τους ζητά να επικοινωνήσουν με το συνεργείο για να κλείσουν ραντεβού.

Μάλιστα η VW ξεκαθαρίζει επίσημα ότι η επιδιόρθωση δεν έχει καμία επίπτωση στην κατανάλωση καυσίμου, τις επιδόσεις ή το θόρυβο των αυτοκινήτων, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι γερμανικές αρχές έχουν επίσημα επιβεβαιώσει την ορθότητα αυτής της δήλωσης.

Πλέον, μετά και τα Golf με τον 2λιτρο TDI, αναμένεται να ακολουθήσουν οι ανακλήσεις και των υπολοίπων diesel μοντέλων του VW Group για το ίδιο πρόβλημα. Συνολικά, όπως σας έχουν αναφέρει ξανά, εμπλέκονται 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα των VW, Audi, Skoda και SEAT στην Ευρώπη, που αναμένεται να ολοκληρώσουν τις ανακλήσεις τους στα τέλη του 2016.
TAG