Η VW ξεκινά τις ανακλήσεις για το σκάνδαλο εκπομπών NOx και στα Audi και SEAT

To Q5 2,0 TDI είναι ένα από τα πρώτα Audi που ανακαλούνται για το πρόβλημα με το «πειραγμένο» λογισμικό των εκπομπών NOx.
Παρά τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στα πρώτα μοντέλα της VW που έχουν ανακληθεί για να διορθωθεί το πρόβλημα με το πειραγμένο λογισμικό εκπομπών NOx, η VW ξεκίνησε την ανάκληση και για τα μοντέλα της Audi και της SEAT που εμπλέκονται στο όλο ζήτημα.

Από την πλευρά της SEAT, η ανάκληση για το λογισμικό NOx
ξεκινά από το μεσαίο Exeo με τον 2,0 TDI κινητήρα.
Τα πρώτα Audi και SEAT που ανακαλούνται στη Γερμανία είναι 90.000 Audi A4, A5, Q5 και SEAT Exeo, τα οποία έχουν τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα της σειράς EA 189, που διαθέτει το λογισμικό που μειώνει τις εκπομπές NOx στα τεστ.

Μέχρι σήμερα, η VW έχει ολοκληρώσει την ανάκληση 4.300 VW Amarok με τον ίδιο κινητήρα, όμως η ανάκληση 160.000 VW Passat και Skoda Superb που είχε προγραμματιστεί να ακολουθήσει σταμάτησε, επειδή παρατηρήθηκε ότι στα Amarok που είχε τοποθετηθεί το νέο λογισμικό, είχε αυξηθεί και η κατανάλωσή τους.

Προς το παρόν, η VW δεν έχει παραδεχθεί επισήμως αυτό το πρόβλημα, όμως άνθρωποι της εταιρείας έχουν δηλώσει σε ξένα μέσα ότι απαιτείται καλύτερη ρύθμιση του νέου software που τοποθετείται, για να μην υπάρχει το ζήτημα με την κατανάλωση.

Από εδώ και πέρα περιμένουμε να πάρουν σειρά και τα VW Golf, Audi A3 και Audi A6 με τον ίδιο 2λιτρο TDI κινητήρα, ενώ ακόμη πιο σημαντικές είναι οι επόμενες ανακλήσεις των μοντέλων με τους 1,6 TDI και 1,2 TDI.

Συνολικά, αναμένεται στην Ευρώπη για το εν λόγω ζήτημα να ανακληθούν 8,5 εκατομμύρια diesel μοντέλα των VW, Audi, Skoda και SEAT, τα οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, θα προσέλθουν για την αλλαγή στο λογισμικό σε 13 διαφορετικά «κύματα», που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2016.
TAG