Η VW καθυστερεί την ανάκληση για τα «πειραγμένα» diesel, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης μετά την επισκευή!

Καθυστερούν οι ανακλήσεις του VW Group για τις εκπομπές NOx, λόγω προβλημάτων με την κατανάλωση των αυτοκινήτων.
Παρότι, όπως σας έχουμε ενημερώσει και παλαιότερα, η ανάκληση των πρώτων μοντέλων της VW με το πειραγμένο λογισμικό εκπομπών NOx έχει ξεκινήσει και ολοκληρωθεί, η εταιρεία καθυστερεί τις επόμενες ανακλήσεις των μοντέλων της, αφού παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου στα αυτοκίνητα που έχουν ήδη επισκευαστεί.

Η ανάκληση των 160.000 diesel VW Passat θα καθυστερήσει,
μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την αυξημένη κατανάλωση.
Η πρώτη φάση της ανάκλησης 8,5 εκατομμυρίων VW, Audi, Skoda και SEAT, που έφεραν λογισμικό που μείωνε τις εκπομπές NOx τους ολοκληρώθηκε, αφού 4.300 pick-up VW Amarok πέρασαν από τους εμπόρους της VW για να φτιαχτεί το πρόβλημα.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερμανία, το 2ο κύμα ανάκλησης για το ίδιο πρόβλημα σχεδόν 160.000 diesel VW Passat ενώ ήταν να ξεκινήσει στα τέλη του Μαρτίου δεν ξεκίνησε και ο λόγος είναι ότι παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης στα αυτοκίνητα που έλαβαν το φτιαγμένο λογισμικό.

Η VW προς το παρόν δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα Γερμανικά media, όμως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «Πρέπει να εγγυηθούμε ότι ο θόρυβος και οι εκπομπές CO2 (άρα και η κατανάλωση) πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια με πριν την αλλαγή», κάτι που προφανώς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει, εξ ου και καθυστερεί η ανάκληση των Passat.

Επιπλέον αυτού, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι έλεγχοι από τις Ομοσπονδιακές Γερμανικές Αρχές ότι όλα είναι εντάξει δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρότι αυτό αναμενόταν να συμβεί πριν από την προηγούμενη εβδομάδα, και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση και λύση για να προχωρήσουν οι ανακλήσεις.

Τονίζουμε ότι μετά τα Passat, σειρά θα πάρουν και άλλα, αρκετά περισσότερα μοντέλα της VW, όπως τα 300.000 οχήματα με το 1,2 TDI κινητήρα και προς τα τέλη της χρονιάς τα 3.000.000 VW με τον 1,6 TDI diesel. Μαζί με το Passat επίσης, θα ανακληθούν 90.000 Audi A4/A5 και Skoda Superb, που φέρουν 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα.
TAG