Το Toyota GT 86 κάνει νέο ρεκόρ ντριφταρίσματος!

Το Toyota GT 86 πραγματοποίησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς πλαγιολίσθησης, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε πάλι το GT 86 από το 2014.

Πίσω από τιμόνι του GT 86 βρισκόταν ο Νοτιοαφρικανός δημοσιογράφος Jesse Adams, ο οποίος κατάφερε να διανύσει ντριφτάροντας το GT 86 165,04 χιλιόμετρα, 24,376 χιλιόμετρα περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του Γερμανού Harald Müller.

Για να επιτύχει το ρεκόρ, ο Adams απαίτησε 5 ώρες και 46 λεπτά, γυρνώντας γύρω-γύρω από έναν βρεγμένο χώρο 1.000 φορές!

Για να μετρήσουν τους γύρους και την απόσταση χρησιμοποιήθηκαν δύο VBOX, με την ταχύτητα που καταγράφηκε σε κάθε γύρο να είναι μόνο 29 χλμ./ώρα. 48 από τους γύρους που διανύθηκαν αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους από το ρεκόρ, με αποτέλεσμα τελικά να μετρήσουν οι 952 γύροι.

Ήδη από τον 800ό γύρο ο Adams είχε επιτύχει το ρεκόρ όμως συνέχισε μέχρι τελικής πτώσης! Πλέον, όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην επίσημη επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, για να δοθεί και η επίσημη επιβεβαίωση.


Να σημειώσουμε ότι το Toyota GT 86 του ρεκόρ δεν διέφερε από το αυτοκίνητο που πωλείται, εκτός από την προσθήκη επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου στο χώρο της ρεζέρβας.
TAG