Η Aston Martin V12 Zagato στο Nürburgring



Έχοντας βραβευθεί ήδη για τη σχεδίασή της, η εντυπωσιακή Aston Martin V12 Zagato ετοιμάζεται να λάβει μέρος και στους αγώνες.

Τους τελευταίους δοκιμαστικούς αγώνες εν όψει της συμμετοχής της στον φημισμένο 24ωρο αγώνα του Nürburgring, πραγματοποιεί η αγωνιστική Aston Martin V12 Zagato. Έχοντας συμπληρώσει μόλις 2 εβδομάδες από την παρουσίασή του, το εντυπωσιακό αγωνιστικό μοντέλο θα λάβει μέρος στον 4ωρο αγώνα Reinoldus-Langstreckenrennen VLN5, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Nürburgring, ώστε να προετοιμαστεί για τον 24ωρο αγώνα που θα γίνει στις 25 και 26 Ιουνίου.

Η αγωνιστική Aston Martin V12 Zagato βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν 2 εβδομάδες στο Concorso d'Eleganzia, στη Villa D'Este της Ιταλίας. Το πρωτότυπο αυτό χρησιμοποιεί πολλά από τα μηχανικά και τεχνικά μέρη της Aston Martin V12 Vantage, όμως η σχεδίασή του αποτελεί δημιούργημα του ιταλικού σχεδιαστικου οίκου Zagato σε συνεργασία με την Aston Martin. Το αμάξωμα της αγωνιστικής V12 Zagato είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ ο θηριώδης κινητήρας της αποδίδει 517 ίππους.
TAG