Η Audi αν και "λαβωμένη", νικήτρια τελικά στο Le Mans

Παρά τις ατυχίες και την εγκατάλειψη των 2 εκ των 3 αγωνιστικών της, η Audi για δευτερη συνεχή χρονιά πανηγύρισε τη νίκη στον ιστορικό αγώνα των 24 ωρών του Le Mans.
Οι 24 ώρες του Le Mans ολοκληρώθηκαν για 79η χρονιά και η Audi, παρά τα τρομακτικά ατυχήματα των R18 TDI Νο1 και Νο3, κατάφερε με το τρίτο της αγωνιστικό πρωτότυπο να αναδειχτεί πανηγυρικά ως η νικήτρια του 2011.

Τα εργοστασιακά Peugeot 908 έκαναν το 2-3-4 στον αγώνα.
Με οδηγούς τους Marcel Fässler, André Lotterer και Benoit Treluyer το Audi R18 TDI με τον αριθμό "2" πήρε τη νίκη, τερματίζοντας 13 δευτερόλεπτα μπροστά από το Peugeot 908 με το Νο9. Στη 3η και 4η θέση βρέθηκαν τα άλλα δύο αγωνιστικά πρωτότυπα της Peugeot, ενώ 5ο ήταν επίσης ένα Peugeot 908 της Team Oreca-Matmut.

Στην κατηγορία GTE Pro νικήτρια ήταν η Corvette με την Corvette C6.R Νο73 και οδηγούς τους Olivier Beretta, Tommy Milner και Antonio Garcia. Τη δεύτερη θέση της κατηγορίας κατέκτησε η AF Corse Ferrari με το Νο41 και τρίτη ήταν η BMW M3 GT με το Νο56, της BMW M. Στην κατηγορία LMP2 νικητής ήταν το πρωτότυπο Nissan της Greaves Motorsport, ενώ την κατηγορία GTE Am κατέκτησε μια ακόμη Corvette C6.R.
TAG