Η Chevrolet ετοιμάζει και ηλεκτρικό Spark

Η Chevrolet παρουσίασε στην Ινδία μια άκρως οικολογική έκδοση του Spark (ή Beat όπως ονομάζεται εκεί), η οποία κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Προς το παρόν το ηλεκτρικό Spark θα χρησιμοποιηθεί μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται σύντομα και το πέρασμά του στην παραγωγή.

Για την κίνηση του ηλεκτρικού Chevrolet Beat (ή Spark), φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 60 ίππων, ο οποίος στέλνει τη διαθέσιμη δύναμη στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου. Η ενέργεια που απαιτεί, αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, που βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος του οχήματος. Η Chevrolet ανακοινώνει ότι η αυτονομία του ηλεκτρικού Beat είναι 130 χιλιόμετρα και ότι για μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών, απαιτούνται 8 περίπου ώρες από μια πρίζα 240 Volt.

Το Chevrolet Beat Battery Electric Vehicle, όπως είναι η ονομασία του μοντέλου, θα δοκιμαστεί από τη GM India σε πραγματικές συνθήκες στους πλέον πολύβοους δρόμους των Ινδικών μεγαλουπόλεων. Στόχος της εταιρείας είναι να βρεθούν τρόποι μείωσης του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού Beat/Spark, ώστε να γίνει εφικτή σύντομα η παραγωγή του.
TAG