Πωλήθηκε η τελευταία Bugatti Veyron (υπάρχει όμως ακόμη η cabrio)!

Το τέλος της Veyron ανακοίνωσε η Bugatti, μετά από 7 χρόνια και μόλις 300 πωλήσεις.
Ένα από τα σύγχρονα σύμβολα του πλούτου, η Bugatti Veyron 16.4, μπαίνει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού η ιταλική - υπό γερμανική βέβαια "κατοχή" - φίρμα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η παραγωγή του μοναδικού αυτού supercar.

Η τελευταία Veyron πωλήθηκε αντί του ποσού των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν Ευρωπαίο αγοραστή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος βέβαια θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Φθινόπωρο ώστε να του παραδοθεί το πανάκριβο απόκτημά του.
Η cabrio Veyron Grand Sport συνεχίζει να πωλείται.

Στα 7 χρόνια που έμεινε στην παραγωγή, η Bugatti Veyron κατασκευάστηκε σε μόλις 300 κομμάτια, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και ειδικές εκδόσεις, που ανέβαζαν ακόμη περισσότερο την τιμή τους. Θυμίζουμε ότι το supercar αυτό εφοδιαζόταν με έναν W16 κινητήρα 8,0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια τεσσάρων turbo αποδίδει 1.001 ίππους. Η τρομακτική αυτή ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, ενώ η τελική ταχύτητα της Veyron φτάνει τα 400 χλμ./ώρα. Στη γκάμα οι πιο απαιτητικοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Veyron Super Sport, με 1.200 ίππους και τελική ταχύτητα 415 χλμ./ώρα...

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Bugatti θα συνεχίσει την παραγωγή της cabrio έκδοσης της Veyron, της Veyron Grand Sport, η οποία κοστίζει 200.000 ευρώ περισσότερα από την coupe.
TAG