Η VW ετοίμασε το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του!

Φαντασία ή πραγματικότητα: Ο αυτόματος πιλότος της VW είναι εδώ και πλέον αναμένουμε το πότε θα τον δούμε στην παραγωγή!

Το έχουμε δει εδώ και χρόνια στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας: Αυτοκίνητα που κινούνται από μόνα τους, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να κάνει τίποτα. Και σήμερα, η VW με μια επίσημη ανακοίνωση, παρουσίασε το νέα σύστημα Tempory Auto Pilot, δηλαδή, το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία το οποίο μπορεί να κινηθεί χωρίς τη συμβολή του οδηγού του!

Το πειραματικό VW Passat που φέρει τον αυτόματο πιλότ
Το Tempory Auto Pilot, όπως μας αποκαλύπτει και η ονομασία του, είναι ένας αυτόματος πιλότος, ο οποίος χρησιμοποιεί μια σειρά από γνωστά Ηλεκτρονικά Συστήματα Βοηθείας του αυτοκινήτου, ώστε να μην απαιτείται η συνεισφορά του οδηγού κατά την κίνησή του. Το σύστημα αυτό λοιπόν, χρησιμοποιεί το adaptive cruise control για να διατηρεί μια επιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα και μια απόσταση ασφαλείας από το μπροστινό αυτοκίνητο, μαζί με το σύστημα αναγνώρισης των λωρίδων του οδοστρώματος, ώστε να διατηρείται το αυτοκίνητο στην κατεύθυνσή του. Σε μια στροφή ή καμπή το σύστημα αυτόματα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος, ενώ ακολουθεί τα όρια ταχύτητας του δρόμου στον οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο. Είναι τέλος ρυθμισμένο ώστε να κινείται με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός από την πλευρά του, μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου οποτεδήποτε θελήσει, απενεργοποιώντας το σύστημα. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς ή προσπεράσεις και έτσι, η VW σημειώνει ότι ο οδηγός θα πρέπει να μην εφησυχάζει, αλλά να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
TAG