BMW M3 CRT: Αποκάλυψη της πιο ελαφριάς και ισχυρής M3!

Η νέα BMW M3 CRT είναι η πιο "εκρηκτική" εκδοχή της M3 Sedan.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, η BMW παρουσίασε μια νέα, συλλεκτική έκδοση της M3 Sedan. Πρόκειται για τη BMW M3 CRT, την πλέον ελαφριά και ισχυρή M3 παραγωγής, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 67 μονάδες παγκοσμίως.

Στην κατασκευή της M3 CRT η BMW έχει χρησιμοποιήσει ελαφριά υλικά, ώστε να μειώσει το συνολικό βάρος. Ειδικότερα, η γερμανική φίρμα έχει χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνική κατασκευής, με ένα υλικό που συνδυάζει πλαστικό με ανθρακονήματα. Από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα το καπό, η πίσω αεροτομή, ο εμπρός αεραγωγός στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και τα μπάκερ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό. Σε συνδυασμό με τη χρήση και άλλων ελαφριών υλικών, οι μηχανικοί της BMW μείωσαν το βάρος κατά 45 κιλά σε σχέση με την "απλή" M3 Sedan.

Κάτω από το καπό της M3 CRT αναπαύεται ο γνωστός V8 των 4,4 λίτρων της BMW, όμως ειδικά για την περίσταση η απόδοσή του έχει ανέβει στους 450 ίππους (από 420) και η ροπή φτάνει τα 450 Nm. Το κιβώτιο είναι το νέο διπλού συμπλέκτη DCT M 7 σχέσεων, το οποίο στέλνει φυσικά τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Για το 0-100 χλμ./ώρα, η M3 CRT απαιτεί μόνο 4,4 δλ. (-0,4 δλ.) και η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 χλμ./ώρα.
TAG