Η Honda ετοιμάζει νέο ρόουντστερ

Το πρωτότυπο OSM του 2008 θα επηρεάσει σχεδιαστικά το νέο μικρό ρόουντστερ, που ετοιμάζει η Honda για το 2013.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λονδίνου το 2008, η Honda είχε παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή ένα νέο ρόουντστερ μοντέλο, χωρίς τότε να αποκαλύψει εάν αυτό το πολύ ενδιαφέρον concept θα έμπαινε στην παραγωγή. Μάλιστα, για εμάς τους Έλληνες το πρωτότυπο αυτό είχε ένα επιπλέον ενδιαφέρον, αφού είχε προέλθει από τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Δαρκούδη, σχεδιαστή της Honda.

Τρία χρόνια αργότερα το AutoExpress επανέρχεται στο θέμα και αποκαλύπτει σήμερα ότι η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε το πρωτότυπο αυτό να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2013 και να αποτέλεσει το νέο ρόουντστέρ της, 7 περίπου χρόνια μετά το τέλος του δημοφιλούς S2000.

Το αγγλικό περιοδικό αναφέρει μάλιστα ότι το νέο αυτό μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Honda CR-Z, έχοντας όμως ένα μικρότερο σε μέγεθος αμάξωμα.

Για τους κινητήρες του, αναφέρεται ότι θα επιλεχθεί ένας εκ των αναβαθμισμένων μικρών VTEC των 1,3 ή 1,5 λίτρων, ο οποίος θα συνδυαστεί με σύστημα start/stop, που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπων CO2. Υπό αυτό το πρίσμα και το νέο μοντέλο δεν αποκλείεται να λάβει και το πρώτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στην ιστορία της μάρκας, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του.
TAG