Επίσημα το πιο σπορ Mini!

Το νέο Mini Coupe είναι το πιο σπορ μοντέλο στην ιστορία της Mini και το πρώτο με αμιγώς κουπέ αμάξωμα.
Καμουφλάρισμα τέλος για το Mini Coupe, αφού μετά τις πρώτες φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα πριν από 15 ημέρες, η BMW σήμερα και επίσημα αποκάλυψε το ποιόν του νέου μοντέλου της θυγατρικής της, Mini. Το πιο σπορ Mini λοιπόν βασίζεται στο γνωστό μας τρίθυρο μοντέλο, όμως υιοθετεί ένα κουπέ αμάξωμα με περισσότερο δυναμισμό, αλλά και ένα αυστηρά διθέσιο εσωτερικό. Σύντομα, θα συμπληρωθεί και από μια ανοικτή εκδοχή με μαλακή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.

Σχεδιαστικά, το νέο Mini Coupe δείχνει πολύ νεανικό και μοντέρνο. Τις εντυπώσεις κλέβει η μικρή σε μέγεθος οροφή, η οποία έχει διαφορετικό χρωματισμό από το υπόλοιπο αμάξωμα και δείχνει σαν να κάθεται πάνω στις μαύρες κολώνες. Στο πίσω μέρος, μοναδικό στοιχείο για μοντέλο της Mini αποτελεί η αυτόματα εκτεινόμενη (στα 80 χλμ./ώρα) αεροτομή, πάνω από την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, ενώ μια ακόμη αεροτομή συναντάται στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τα γνώριμα και μοντέρνα, με ρετρό πινελιές, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και των υπολοίπων Mini, διανθισμένα με νέες επενδύσεις και χρωματισμούς. Επίσης, το πορτ-μπαγκάζ έχει πολύ καλή χωρητικότητα 280 λίτρων, ενώ είναι προσβάσιμο και από τις μπροστινές θέσεις, μέσω ενός μικρού ανοίγματος στο χώρισμα από το θάλαμο των επιβατών.

Οι κινητήρες του νέου Mini Coupe μας είναι ήδη γνώριμοι από τα υπόλοιπα μοντέλα της Mini. Συναντούμε λοιπόν τρεις επιλογές ενός κινητήρα 1,6 λίτρων με άμεσο ψεκασμό. Η πρώτη εξ αυτών είναι ατμοσφαιρική και με απόδοση 122 ίππων (Cooper), ενώ αμέσως μετά έρχεται η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή των 184 ίππων (Cooper S). Κορυφαία επιλογή η έκδοση των 211 ίππων της turbo εκδοχής, η οποία θα προοριστεί για τα σπορ μοντέλα John Cooper Works. Η ανάρτηση από την πλευρά ης, έχει δεχτεί κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της ώστε το Mini Coupe να προσφέρει ακόμη πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος κατά 52 χλστ. σε σχέση με τα υπόλοιπα Mini.


TAG