Επιστρέφει το Toyota MR2;

Το πρωτότυπο GRMN Sport Hybrid Concept II είναι μια σπουδή της Toyota, που δεν αποκλείεται να επηρεάσει το επόμενο MR2.
Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά το τέλος της παραγωγής του MR2 το 2005, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για επιστροφή της Toyota στην κατηγορία των προσιτών ρόουντστερ μοντέλων. Και σήμερα, η επίσημη αποκάλυψη του πρωτότυπου GRMN Sport Hybrid Concept II από την Ιαπωνική εταιρεία, ώθησε πολλούς να κάνουν λόγο για ένα μοντέλο, που είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τον επικείμενο αντικαταστάτη του MR2.

Το GRMN Sport Hybrid Concept II δημιουργήθηκε για να λάβει μέρος στον αγώνα αντοχής των 24 ωρών του Nürburgring, που θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Toyota και της ιαπωνικής GAZOO Racing, υιοθετώντας ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα, με λίγο ασυνήθιστη βέβαια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αισθητική.

Ο κινητήρας του νέου αυτού πρωτότυπου είναι ένας V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 249 ίππους και στέλνει τη δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα. Συνεργάζεται δε με ένα ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα, ο οποίος ανεβάζει τη συνδυαστική απόδοση στους 299 ίππους. Η ισχύς του μοτέρ αυτού στέλνεται αποκλειστικά και μόνο εμπρός, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έτσι μια άτυπη τετρακίνηση, που αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των ορίων πρόσφυσης του GRMN Sport Hybrid Concept II.
TAG