Αποκλειστικό: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Toyota Yaris για την Ευρώπη!

Ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο δυναμικό από σήμερα θα είναι το νέο Toyota Yaris.
Διέρρευσαν στο διαδίκτυο σήμερα από την Toyota Ολλανδίας οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Ευρωπαϊκού Toyota Yaris, το οποίο στην ελληνική αγορά το περιμένουμε στα τέλη του 2011. Θυμίζουμε ότι στην Ιαπωνία το νέο Yaris προσφέρεται ήδη με την ονομασία "Vitz", ενώ σε Ευρωπαϊκό έδαφος είχαμε μέχρι σήμερα δει μόνο την υβριδική του έκδοση σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση της Γενεύης (Yaris HSD).

Όπως λοιπόν μας αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, το νέο Yaris θα αποκτήσει μια ακόμη πιο μοντέρνα και πιο δυναμική παρουσία σε σχέση με σήμερα. Παρατηρούμε, ότι στη θέση των πολλών καμπύλων του τωρινού μοντέλου, η Toyota επέλεξε για το νέο, αρκετά περισσότερες ακμές και "νευρώσεις". Τα εμπρός φωτιστικά είναι επίσης μεγαλύτερα από αυτά του υπάρχοντος Yaris, ενώ νέα είναι η σχεδίαση και των πίσω προβολέων. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο μικρό Toyota θα είναι μακρύτερο κατά 100 χλστ. και θα φτάνει πλέον περίπου στα 3,88 μέτρα μήκους.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε μια εντελώς νέα σχεδίαση με περισσότερο ορθολογισμό, αφού π.χ. ο πίνακας οργάνων έχει μεταφερθεί μπροστά από τον οδηγό και δεν βρίσκεται πλέον στο κέντρο της κονσόλας. Εντύπωση επίσης προκαλεί η μεγάλη οθόνη του ηχοσυστήματος, ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται ότι και αυτό το Yaris θα διαθέτει πολλές θέσεις και θήκες για μικροαντικείμενα.
Στον τομέα των κινητήρων, στην Ευρώπη θεωρείται σίγουρη και πάλι η παρουσία του ατμοσφαιρικού μοτέρ των 1,33 λίτρων με τους 101 ίππους του τωρινού μοντέλου. Επίσης, μέσα στο 2012 θα προστεθεί στη γκάμα και το πρώτο υβριδικό Yaris στην ιστορία, συμπληρώνοντας έτσι προς τα κάτω τη γκάμα των υβριδικών Toyota.
TAG