Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας BMW M5!

Πιο δυναμική και ισχυρή από κάθε άλλη φορά, η νέα BMW M5 θα είναι και η γρηγορότερη "Μ" στη γκάμα της μάρκας.
Η νέα γενιά της BMW M5 θα παρουσιαστεί και επίσημα στο BMW M Φεστιβάλ την επόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου, όμως εμείς, με τη βοήθεια της γερμανικής εφημερίδας AutoZeitung σας παρουσιάζουμε σήμερα σε αποκλειστικότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της! Η πιο εκρηκτική έκδοση της BMW Σειρά 5 λοιπόν, όπως μας δείχνουν οι φωτογραφίες αποκτά ένα πολύ επιθετικό look, το οποίο εκφράζεται μέσω των τεράστιων αεραγωγών στον εμπρός προφυλακτήρα, των ζαντών 20 ιντσών, των πλαϊνών σπόιλερ, αλλά και των διπλών απολήξεων της εξάτμισης στα δύο άκρα του πίσω προφυλακτήρα. Όμως, πέρα από την επιθετική εμφάνιση, το περισσότερο ενδιαφέρον στρέφεται στο χώρο του κινητήρα της νέας BMW M5 - εκεί όπου φιλοξενείται για πρώτη φορά στην ιστορία ένα V8 μοτέρ με διπλή υπερτροφοδότηση.

Το νέο αυτό μηχανικό σύνολο αποδίδει 560 ίππους στις 6.000 στροφές, κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με τον V10 της προηγούμενης M5 έχουμε μια σημαντική αύξηση της ισχύος κατά 53 ίππους! Αντίστοιχα, η μέγιστη τιμή της ροπής έχει εκτοξευθεί πλέον στα 680 Nm (από 520 Nm), η οποία μάλιστα είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.500 στροφές. Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις είναι πιο γρήγορες από ποτέ, αφού στο 0-100 χλμ./ώρα η νέα M5 απαιτεί μόλις 4,4 δλ., ενώ το 0-200 χλμ./ώρα έρχεται σε 13 δλ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως εάν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το πακέτο M Drivers χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη, τότε το νούμερο αυτό φτάνει έως και τα 305 χλμ./ώρα!

Το κιβώτιο με το οποίο θα σταδιοδρομήσει η νέα M5 θα είναι το αυτόματο-σειριακό DCT διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, το οποίο θα στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς της κορυφαίας "5άρας". Ειδικά για την αγορά των Η.Π.Α. θα υπάρχει και επιλογή για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Από πλευράς τιμής, στη Γερμανία η νέα BMW M5 θα κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ, στην Ελλάδα όμως με την υψηλότατη φορολογία, το κόστος θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.


TAG