Η Williams-Renault επιστρέφει στη F1!

Ένας θρύλος της Φόρμουλα 1, η Williams-Renault επιστρέφει από το 2012 στο πρωτάθλημα, μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών (στη φωτογραφία ο Jacques Villeneuve πίσω από το τιμόνι της FW18 το 1996).
Οι παλαιότεροι φίλοι της Φόρμουλα 1, θα θυμούνται τα μονοθέσια της Williams-Renault να κατακτούν 4 τίτλους οδηγούς και 5 τίτλους κατασκευαστών τη δεκαετία του '90. Και σήμερα, η επίσημη ανακοίνωση της Williams για συμφωνία με τη Renault για παροχή κινητήρων από την επόμενη χρονιά, επαναφέρει τον κορυφαίο αυτό συνδυασμό στη μνήμη των fan του αθλήματος.

Από το 1989 μέχρι και το 1997 η Renault ήταν ο κατασκευαστής που παρείχε κινητήρες στην αγωνιστική ομάδα της Williams στην F1. Και ποιος δεν θυμάται τα μονοθέσια της Williams-Renault με οδηγούς θρύλους πίσω από το τιμόνι, όπως ο Nigel Mansell, ο Alain Prost και φυσικά, ο μεγάλος Ayrton Senna, να κατακτούν πρωταθλήματα και τίτλους. Σήμερα, μετά από 14 χρόνια, η Williams-Renault ξαναγεννιέται, αφού ο Frank Williams ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη γαλλική μάρκα για την επόμενη διετία στη θέση της Cosworth, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ο κύριος προμηθευτής κινητήρων της βρετανικής ομάδας. Η συμφωνία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας μετά και το 2014, ενώ στο επόμενο πρωτάθλημα, η Williams θα είναι η τέταρτη ομάδα με κινητήρες Renault, μετά τις Red Bull, Lotus Renault και Team Lotus.
TAG