Ένα smart αλλιώτικο από τα άλλα!

Με όμορφη σχεδίαση, ανοιχτό χώρο φόρτωσης 900 χλστ. και λιλιπούτειες διαστάσεις, το smart For-Us είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο!
Η smart θα παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία «For-Us», το οποίο δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Το For-Us με αμάξωμα που θυμίζει επαγγελματικό pick-up και SUV, στις διαστάσεις όμως ενός smart, θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία, αυτή των αστικών pick-up ελεύθερου χρόνου!

Στις Η.Π.Α. τα θεόρατα pick-up, γνωστά και ως «truck», απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες πολύ μεγάλη εμπορικότητα, όντας η κατηγορία επιβατικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Και για τη smart, η οποία εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει μπει δειλά-δειλά στην Αμερικάνικη αγορά, ήταν μια πρόκληση το να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο του είδους, στις διαστάσεις όμως των αυτοκινήτων της. Ιδού λοιπόν το πρωτότυπο smart For-Us, το οποίο με μήκος στα 3.547 χλστ. και πλάτος στα 1.506 χλστ., φιλοδοξεί κάποια στιγμή να περάσει στην παραγωγή. Στα πρώτα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι το πρωτότυπο έχει μια πολύ παιχνιδιάρικη και συμπαθητική σχεδίαση. Ο χώρος φόρτωσης έχει μήκος 900 χλστ. και σύμφωνα με τη smart, μπορεί να μεταφέρει δύο ποδήλατα με τους μπροστινούς τροχούς τους αποσυνδεδεμένους. Ενσωματώνει μάλιστα και διάφορες «έξυπνες» λύσεις, αφού το πάτωμά του μπορεί να μετακινηθεί προς τα έξω κατά 280 χλστ., ενώ η πίσω πόρτα κατεβαίνει κάθετα ώστε να διευκολυνθεί η φόρτωση.

Το πρωτότυπο smart For-Us είναι άκρως οικολογικό, αφού χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα 74 ίππων και 130 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 κιλοβατώρων. Η τελική του ταχύτητα φθάνει έως και τα 120 χλμ./ώρα. Η πιο σημαντική όμως πληροφορία για το σύστημα αυτό είναι ότι θα μπει στην παραγωγή την Άνοιξη του 2012, ώστε να κινήσει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών smart, που θα δούμε φυσικά και στην Ευρώπη.
TAG