Έτοιμο το νέο Opel Corsa SUV (ή Mokka)!

Το νέο Mokka θα είναι το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της Opel. Στην Ευρώπη θα το δούμε στα τέλη του 2012.

Υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό οι φήμες ότι η Opel ετοίμαζε SUV έκδοση βασισμένη στο Opel Corsa και πλέον, η πρώτη αποκάλυψη του νέου Opel Mokka επιβεβαίωσε αυτά τα σενάρια! Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, που μπαίνει σε μια πολύ hot κατηγορία σήμερα παγκοσμίως και το οποίο, από τα τέλη της χρονιάς που θα λανσαριστεί, θα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των SUV σε compact πακέτο.

Με περιπετειώδη και μοντέρνα εμφάνιση θα έλθει το Mokka.
Στην ερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο λοιπόν θα δούμε για πρώτη φορά το νέο Mokka, το οποίο θα μας έρθει τόσο σε προσθιοκίνητη, όσο και σε 4Χ4 (με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης) έκδοση. Οι κινητήρες του θα είναι ως αρχική επιλογή ο γνωστός 1.600άρης Ecotec των 115 ίππων, ενώ μετά θα ακολουθήσει ο turbo βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων και 140 ίππων, αλλά και ο 1,7 turbodiesel των 130 ίππων και 300 Nm ροπής. Οι δύο turbo κινητήρες θα συνδυαστούν είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με αυτόματο, 6 επίσης σχέσεων. Με στόχο μάλιστα τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, όλες οι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο θα διατεθούν με στάνταρ σύστημα Start/Stop του κινητήρα.

Με μήκος στα 4,28 μέτρα, το νέο Opel Mokka 
Το Mokka θα έχει επιλογή για έκδοση 4Χ2 ή 4Χ4.
θα είναι μακρύτερο του Corsa, αλλά πιο κοντό από το Astra. Σχεδιαστικά, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με το Corsa στα εμπρός φανάρια, τη μάσκα και τα πλαϊνά, όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία διαφοροποίησης του Mokka σε σχέση με το μικρό μοντέλο της Opel. Ουσιαστικά, με την πρώτη ματιά διακρίνονται τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά του οχήματος, τα οποία μαζί με το αυξημένο από το έδαφος ύφος, προσδίδουν έναν πιο "περιπετειώδη" χαρακτήρα. Επίσης, το πίσω τμήμα υιοθετεί μια εντελώς νέα σχεδίαση για τη μάρκα, φιλοξενώντας νέα και πολύ μοντέρνα φωτιστικά, αλλά και μια μεγάλη σε όγκο πόρτα, η οποία αναμένεται να προσφέρει ένα μεγάλο και ανεμπόδιστο άνοιγμα για το πορτ-μπαγκάζ.
TAG