Έτοιμη η συλλεκτική Aston Martin V12 Zagato

Διαθέσιμη μόνο σε 150 μονάδες, η V12 Zagato αποτείνει φόρο τιμής στα 50 χρόνια συνεργασίας της Aston Martin και του Zagato.
Σας το είχαμε πει από τον Ιούλιο και τελικά, πριν λίγες ημέρες η Aston Martin παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες της συλλεκτικής V12 Zagato, που μας είχε δείξει πέρσι το Μάιο ως πρωτότυπο στο Concorso d'Eleganzia, στη Villa D'Este της Ιταλίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις. 

Μοναδικό και το εσωτερικό της συλλεκτικής Aston Martin.
Η νέα Aston Martin V12 Zagato παραγωγής θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κουβέιτ και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή της πρώτη στη Γενεύη το Μάρτιο. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, η μοναδική αυτή Aston δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση το 2011, 50 ετών από την πρώτη συνεργασία της Aston Martin και του Zagato στη δημιουργία της Aston Martin DB4 GT. Το εντυπωσιακό της αμάξωμα χρησιμοποιεί ελαφριά και συνάμα, ακριβά υλικά, όπως χειροποίητο αλουμίνιο και ανθρακονήματα. Οι μόλις 150 τυχεροί που θα την αποκτήσουν, έχουν να επιλέξουν μόνο μεταξύ τεσσάρων εξωτερικών χρωμάτων, που φέρουν τις ονομασίες Scintilla Silver, Alloro Green, Alba Blue και Diavolo Red.

Με V12 μοτέρ 517 ίππων, η νέα Aston Martin V12 Zagato
θα διακρίνεται για τις πολύ γρήγορες επιδόσεις της.
Κάτω από το καπό της Aston Martin V12 Zagato συναντούμε έναν θηριώδη 12ακύλινδρο 6λιτρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 517 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 570 Nm ροπής στις 5.750. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και αναμένεται να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις στο ελαφρύ αμάξωμα του αυτοκινήτου. Η παραγωγή της νέας Aston Martin V12 Zagato θα ξεκινήσεις το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, όμως ήδη ολόκληρη η παραγωγή των 150 αυτοκινήτων είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες, με αρχική τελική τιμή 398.500 ευρώ στην Ευρώπη.





TAG