Η Tesla επιμένει: Νέο ηλεκτρικό πολυτελές Crossover το 2014 [+video]

Το νέο Tesla Model X θα είναι το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας.

Μετά το πρώτο ηλεκτρικό κουπέ παραγωγής, το περίφημο Tesla Roadster και το πολυτελές σεντάν Model S, η Tesla ετοιμάζεται για να εντάξει στη γκάμα της ένα τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο. Και αυτή τη φορά, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να μας δείξουν ένα πολυτελές Crossover, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια από τώρα.

Οι πίσω πλαϊνές ανοίγουν προς τα πάνω,
διευκολύνοντας την είσοδο στα πίσω καθίσματα.
Με την ονομασία "Model X", το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla θα έρθει για να τοποθετηθεί δίπλα από το σεντάν Model S, προσφέροντας αντίστοιχη πολυτέλεια, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα ενός Crossover. Άλλωστε, με μήκος στα 4,976 χλστ. και τρεις σειρές καθισμάτων για 7 επιβάτες, το νέο Model X θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής.
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αυτοκινήτου, αποτελούν οι πίσω πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, σε αντίθεση με τις εμπρόσθιες. Σύμφωνα με την Tesla, η επιλογή αυτή έγινε για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις δύο πίσω σειρές καθισμάτων του Model X, ιδιαίτερα σε στενούς χώρους στάθμευσης.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους
σε κάθε ένα άξονα, εξοπλίζεται το Model X.
Όμως το πιο σημαντικό κομμάτι της υπόστασης του νέου μοντέλου της Tesla, είναι αυτό του ηλεκτρικού συστήματος κίνησής του. Θα διατεθεί λοιπόν με μια συστοιχία μπαταριών 60 ή 85 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία κίνησης 340 ή 430 χλμ. αντίστοιχα. Η ενέργεια από τις μπαταρίες θα χρησιμοποιείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ο κάθε ένας τοποθετημένος στους δύο άξονες του αυτοκινήτου, λειτουργώντας έτσι ως ένα οικολογικό σύστημα τετρακίνησης. Εκμεταλλευόμενο μάλιστα την άπλετη ροπή από τους ηλεκτροκινητήρες του και φυσικά την τετρακίνηση, το Tesla Model X θα προσφέρει επιδόσεις από στάση ανάλογες ενός supercar (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ.).


TAG