Η Toyota στη Γενεύη: 6 νέα μοντέλα και παγκόσμια πρώτη για ένα προσιτό υβριδικό αυτοκίνητο πόλης

Το νέο πρωτότυπο FT-Bh θα μας αποκαλύψει την πρόθεση της Toyota να κάνει πιο προσιτή από ποτέ την υβριδική τεχνολογία.
Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα οικολογικά αυτοκίνητα, η Toyota έδωσε τα πρώτα στοιχεία για τα 6 νέα μοντέλα και πρωτότυπα που θα δούμε στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Μεταξύ του ξεχωρίζει το πρωτότυπο FT-Bh, αλλά και το νέο Yaris Hybrid.

Το νέο Yaris HSD της Γενεύης,
 θα είναι το μικρότερο υβριδικό της Toyota.
Από τις 6 λοιπόν πρεμιέρες της Toyota στη Γενεύη, οι 4 θα έχουν υβριδικό σύστημα κίνησης και μεταξύ αυτών, θα έχουμε την παγκόσμια πρώτη του πρώτου υβριδικού Yaris στην ιστορία, για το οποίο σας έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν (πατήστε εδώ). Το έτερο νέο μοντέλο παραγωγής θα είναι το νέο πισωκίνητο κουπέ της μάρκας, το GT 86 για το οποίο θυμίζουμε ότι η τιμή του στην Ευρώπη θα βρίσκεται περίπου στα 30.000 ευρώ.

Το FCV-R θα το δούμε στην παραγωγή το 2015,
ως το πρώτο υδρογονοκίνητο Toyota.
Όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις πρεμιέρες της Toyota στη Γενεύη θα έχει το πρωτότυπο FT-Bh, που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην ελβετική πόλη. Προς το παρόν, η Toyota δεν μας έχει κάποια φωτογραφία του μοντέλου, εκτός από το σκίτσο που σας παρουσιάζουμε στη μεγάλη φωτογραφία, αναφέρεται ωστόσο ότι πρόκειται για την πρόταση της εταιρείας για την κατασκευή ενός ελαφρού και προσιτού, πλήρους υβριδικού αυτοκινήτου πόλης. Η ιαπωνική φίρμα δηλώνει επίσης, ότι στην κατασκευή του πρωτότυπου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβά υλικά και τεχνολογίες, δείχνοντας το δρόμο που θα ακολουθηθεί και στο μοντέλο παραγωγής.

Στοιχεία από τη μελλοντική σχεδίαση
 του αντικαταστάτη του Avensis,
αποκαλύπτει το πρωτότυπο Toyota NS4.
Στις υπόλοιπες πρεμιέρες της Toyota στη Γενεύη, θα δούμε τρία ακόμη πρωτότυπα σε Ευρωπαϊκή όμως πρώτη. Πρόκειται για το υβριδικό NS4 Concept, το οποίο είναι ένα μεσαίο σεντάν μοντέλο, που πιθανότατα μας δείχνει το πως μπορεί να είναι η επόμενη γενιά του Avensis. Ένα ακόμη πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό έδαφος είναι το FCV-R, που κινείται αποκλειστικά από υδρογόνο και που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2015. Το τελευταίο εκ των πρωτότυπων της Toyota είναι το diji Concept, ένα μοναδικό όχημα που μπορεί να αλλάξει την απεικόνιση του αμαξώματός του βάσει της βούλησης του οδηγού, μιας και αυτό ουσιαστικά είναι μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη!









TAG