Το πιο δυνατό Astra όλων των εποχών είναι πραγματικότητα - Ιδού το νέο Opel Astra OPC!

Εντυπωσιακό, πανίσχυρο και σπορτίφ, το νέο Opel Astra OPC προκαλεί τους φίλους των γρήγορων hatchback.
Στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, η Opel θα μας παρουσιάσει την 3η γενιά του Astra OPC, δύο περίπου χρόνια μετά το τέλος του προηγούμενου μοντέλου. Και με ονομαστική ισχύ 280 ίππων, το νέο αυτό δημιούργημα του Opel Performance Center (OPC) θα είναι το ισχυρότερο Opel Astra παραγωγής στην ιστορία!

Εντυπωσιακά τα μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό,
με το δέρμα, τις ραφές και τα λογότυπα "OPC".
Το νέο Opel Astra OPC βασίζεται στη νεοφερμένη κουπέ έκδοση του Astra 4ης γενιάς, το Astra GTC, δείχνοντας εν πρώτοις άκρως επιθετικό και σπορτίφ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ενισχυμένο body-kit του αμαξώματος, το νέο πίσω προφυλακτήρα με το διαχύτη και τις μεγάλες διπλές τετραγωνισμένες απολήξεις, καθώς επίσης και στις σπορ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, η Opel μας υπόσχεται μια ημιαγωνιστική ατμόσφαιρα, με πανέμορφα bucket καθίσματα επενδεδυμένα με δέρμα, αλλά και σπορ τιμόνι και επιλογέα.

Με 2λιτρο turbo μοτέρ 280 ίππων και σπορ στήσιμο,
το νέο Astra OPC θα είναι ένα από τα πιο γρήγορα
μικρομεσαία στην ιστορία.
Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο νέο στοιχείο του 3ης γενιάς Astra OPC, έχει να κάνει με τον κινητήρα του. Κάτω από το καπό λοιπόν του αυτοκινήτου, συναντούμε ένα 2λιτρο turbo μοτέρ βενζίνης με άμεσο ψεκασμό, το οποίο έχοντας απόδοση 280 ίππων και ροπή 400 Nm, δίνει σε αυτή τη γενιά του Astra OPC τον τίτλο του πιο δυνατού Opel Astra στην ιστορία. Το κιβώτιο είναι φυσικά μηχανικό με 6 σχέσεις και η ροπή μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω και ενός νεο-εξελιγμένου μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Από πλευράς επιδόσεων, η Opel αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα του νέου Astra OPC θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όντας έτσι η υψηλότερη τελική στην ιστορία ενός Astra παραγωγής. Φυσικά, ανάρτηση και πλαίσιο έχουν λάβει τις απαραίτητες εκείνες αλλαγές, που θα επιτρέψουν στον ιδιοκτήτη του νέου Astra OPC να απολαύσει γρήγορα περάσματα, ακόμη και στις πιο απαιτητικές διαδρομές.


TAG