Επίσημη πρώτη του Kia Track'ster στο Σικάγο

Το Track'ster παρότι δεν θα μπει στην παραγωγή, μας αποκαλύπτει το ποιόν μιας μελλοντικής 3θυρης εκδοχής του Kia Soul.
Την προηγούμενη εβδομάδα σας είχαμε δείξει ένα σκίτσο του νέου πρωτότυπου Track'ster της Kia, που μας παρουσίαζε ένα εντυπωσιακό νέο μοντέλο. Και σήμερα, η επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, μας αποκάλυψε ότι πρόκειται για μια πολύ σπορτίφ σχεδιαστική σπουδή της πρώτης 3θυρης εκδοχής του Kia Soul!

Η εμφάνιση του Track'ster είναι εντυπωσιακή,
ειδικά στο κάθετο πίσω τμήμα.
"Η ιδέα για τη δημιουργία του πρωτότυπου ήταν να κάνουμε το Track'ster άγριο, σαν ένα μπουλντόγκ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Tom Kearns, αρχισχεδιαστής της Kia στο Αμερικάνικο Κέντρο Σχεδιασμού της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Και σίγουρα, οι φωτογραφίες του πρωτότυπου μας αποκαλύπτουν ένα άκρως επιθετικό μοντέλο, που έχει δώσει στο γνωστό look του Soul μια έντονη επιθετικότητα. Ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων, το χαμηλωμένο αμάξωμα, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών, τα μεγάλα στρογγυλά εμπρόσθια φωτιστικά, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον πίσω μέρος, με τα μοντέρνα κάθετα φωτιστικά, τους ακριανούς αεραγωγούς και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης. Εντύπωση επίσης προκαλούν οι μεγάλοι τροχοί των 19 ιντσών, αλλά και η όμορφη διχρωμία του αμαξώματος.

Το εσωτερικό διαχωρίζεται αρκετά από αυτό του Kia Soul
και δείχνει μοντέρνο και σπορτίφ.
Το Track'ster διαθέτει χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα της Brembo (6απίστονα μπροστά, 4απίστονα πίσω), αλλά και ένα αρκετά αλλαγμένο εσωτερικό σε σχέση με το Soul, που τονίζει τον σπορτίφ του χαρακτήρα. Υπό αυτό το πρίσμα, κάτω από το καπό του συναντούμε έναν 2λιτρο turbo κινητήρα με αυξημένη απόδοση 250 ίππων και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η Kia έχει εφοδιάσει επίσης το δυναμικό της πρωτότυπο και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Στην ερώτηση τώρα του εάν θα δούμε ποτέ το Track'ster στην παραγωγή ως μια σπορ 3θυρη εκδοχή του Soul, η Kia απαντά ότι δεν υπάρχουν πλάνα παραγωγής του πρωτότυπου. Μην εκπλαγείτε όμως εάν σύντομα η απόφαση αυτή αλλάξει και τελικά δοθεί το πράσινο φως για λανσάρισμα του πολύ ενδιαφέροντος αυτού μοντέλου.

TAG