Αυτές είναι οι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες του νέου Audi A3!

Το νέο Audi A3 αποκαλύπτεται μέσω των πρώτων φωτογραφιών του που διέρρευσαν σήμερα στο διαδίκτυ.
Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες πρώτες του επερχόμενου Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και παράλληλα, ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα της χρονιάς, θα είναι το Audi A3 τρίτης γενιάς. Και σήμερα, σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου, λίγες μόνο ημέρες (ή ώρες;) πριν η Audi αποφασίσει να τις δώσει στη δημοσιότητα!

Η σχεδίαση του νέου Α3 ακολουθεί τα παραδοσιακά μοτίβα
της Audi, προσφέροντας κύρος και δυναμισμό.
Το μεγάλο νέο για την Audi στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, θα είναι το ντεμπούτο της 3ης γενιάς του A3. Το αυτοκίνητο, που αναμένεται στην ελληνική αγορά το Φθινόπωρο θα είναι αυτό που θα μας εισάγει τη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα του Ομίλου VW με την ονομασία MQB, η οποία θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν μια σειρά από νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων οι επόμενες γενιές των VW Golf και Passat, αλλά και των Seat Leon και Toledo. Έτσι λοιπόν, η αποκάλυψη του νέου Audi A3 στη Γενεύη αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, όμως εμείς από σήμερα, σας δείχνουμε σε αποκλειστικότητα τις πρώτες φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου γερμανικού μικρομεσαίου.

Το νέο Audi A3 θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB
του Ομίλου VW, η οποία θα είναι πιο ελαφριά και στιβαρή
από το προηγούμενο μικρομεσαίο πάτωμα.
Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Audi A3 που διέρρευσαν λοιπόν σήμερα στο διαδίκτυο αφορούν στο 3θυρο μοντέλο, όμως είναι σίγουρο ότι το αυτοκίνητο θα το δούμε τόσο σε 5θυρη έκδοση (Sportback), όσο και σε κάμπριο. Σχεδιαστικά, βλέπουμε ότι η Audi αποφάσισε να μην ξεφύγει για μια ακόμη φορά από τις γνωστές σχεδιαστικές της νόρμες, προσδίδοντας στο νέο A3 την απαραίτητη σοβαρότητα, αλλά και διακριτικό δυναμισμό των αυτοκινήτων της. Έτσι, στο εμπρόσθιό του τμήμα συναντούμε και πάλι παρούσα την γνωστή πολυγωνική γρίλια της Audi, η οποία πλαισιώνεται από έναν ελαφρώς πιο δυναμικό προφυλακτήρα, αλλά και από νέας σχεδίασης φωτιστικά, που ενσωματώνουν λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι νέοι στρογγυλεμένοι καθρέπτες, ενώ πίσω, τα νέα μακρόστενα φωτιστικά σε συνδυασμό με τον πιο εκτεταμένο προφυλακτήρα, προσδίδουν ένα πιο μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα.

Στο εσωτερικό, η εικόνα παραπέμπει στο μικρότερο Audi A1.
Στο εσωτερικό της νέας γενιάς του A3 βλέπουμε
ότι η Audi αποφάσισε να ακολουθήσει μια αντίστοιχη σχεδιαστική λογική με αυτή του μικρότερου A1 και να μην το "φορτώσει" με πολλά εξοπλιστικά στοιχεία. Έτσι, το ταμπλό δείχνει σαν ένα ενιαίο κομμάτι, στο οποίο εφάπτονται οι πολύ μοντέρνοι στρογγυλοί αεραγωγοί, αλλά και ο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων. Το τιμόνι παραμένει με τρεις ακτίνες τονίζοντας το σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ η πεπλατυσμένη κεντρική κονσόλα φιλοξενεί κομψούς διακόπτες και χειριστήρια για τον κλιματισμό. Στις ακριβότερες εκδόσεις του νέου Audi A3, η αναδυόμενη ψηφιακή οθόνη πληροφοριών στο κέντρο του ταμπλό, θα φροντίζει ώστε να απεικονίζονται με ευκρίνεια οι ενδείξεις του Συστήματος ψυχαγωγίας και πλοήγησης MMI νέας γενιάς. Στα hightech νέα στοιχεία του αυτοκινήτου συγκαταλέγεται πλέον και η παρουσία ηλεκτρικού χειρόφρενου με αυτόματη λειτουργία.

Προς το παρόν η Audi δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τους κινητήρες της νέας γενιάς του A3, όμως γνωρίζουμε ότι μεταξύ των προσφερόμενων μοτέρ θα βρίσκεται και ο νέος 1,4 TFSI βενζινοκινητήρας των 140 ίππων, με το σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης των 2 από τους 4 κυλίνδρους (cylinder on demand). Το σύστημα αυτό διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία των μισών κυλίνδρων του κινητήρα όταν δεν απαιτούνται, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2. Στα υπόλοιπα μοτέρ, σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο 1,2 TFSI των 105 ίππων, όπως και ένας νέος 3κύλινδρος diesel με εκπομπές CO2 κάτω από τα 100 γρ./χλμ.












TAG