Τα νέα αποτελέσματα των crash test του Euro NCAP: 5 αστέρια για το νέο Honda Civic - Καταποντισμός για το ανανεωμένο Jeep Compass

Με την ανώτατη επίδοση των 5 αστέρων επιβραβεύθηκε η νέα γενιά του Honda Civic στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.
Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φετινών του crash test. Σε αυτά, το νέο Honda Civic ενθουσίασε με την "5άστερη" επίδοσή του, την ίδια στιγμή που το ανανεωμένο Jeep Compass απογοήτευσε με τα μόλις 2 αστέρια αξιολόγησης.

Το 2012 θα είναι μια χρονιά ακόμη πιο αυστηρών αξιολογήσεων για τις δοκιμές πρόσκρουσης (crash test) που διεξάγει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια ο Euro NCAP, τεστάροντας την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Πλέον, τα κριτήρια για την επίτευξη της ανώτατης διάκρισης των 5 αστέρων είναι περισσότερο αυστηρά από κάθε άλλη χρονιά και κάθε νέο μοντέλο που θα λαμβάνει μέρος, θα τα κατακτά δυσκολότερα από ποτέ.

Απογοητευτική ήταν η επιδόση του ανανεωμένου Jeep Compass,
το οποίο έλαβε μόνο 2 αστέρια από τον οργανισμό.
Τα δύο πρώτα λοιπόν αυτοκίνητα που πήραν μέρος στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού ήταν το νέο Honda Civic (στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου) και το ανανεωμένο Jeep Compass. Το Civic κατέκτησε με ευκολία τα 5 αστέρια που δίνει ο οργανισμός για τα πιο ασφαλή μοντέλα, εμφανίζοντας κορυφαία επίδοση στην ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών (94%) και πολύ καλή στην ασφάλεια των παιδιών (83%), των πεζών (69%) και την αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του (86%). Από την άλλη πλευρά, το Jeep Compass αξιολογήθηκε με μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες των τελευταίων ετών, αφού η επίδοσή του στην ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών ήταν μόνο 61%, ενώ στα τεστ της πρόσκρουσης με πεζό το Compass έλαβε μόνο 23%.
TAG