Επιθετικότητα και στυλ: Αυτό είναι το νέο Citroen DS4 Racing

Τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα της σειράς DS, η Citroen θα μας παρουσιάσει στη Γενεύη το DS4 Racing Concept των 256 ίππων.
Την ισχυρότερη έκδοση του DS4 ετοιμάζει η Citroen και σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου DS4 Racing που θα δούμε στη Γενεύη. Με 256 άλογα και επιθετική εμφάνιση, το πρωτότυπο αυτό θα μας οδηγήσει σύντομα σε ένα δυναμικό μοντέλο παραγωγής.

Επιθετική και ελκυστική η σχεδίαση του νέου DS4 Racing.
Το Citroen DS4 Racing είναι το δεύτερο "Racing" μοντέλο της σειράς DS της Citroen, μετά το περιορισμένης παραγωγής DS3 Racing του 2011. Και όπως και το μικρότερό του αδελφάκι, έτσι και το κορυφαίο DS4 θα έλθει με πιο δυναμική εμφάνιση, στήσιμο και κινητήρα. Ειδικά δε για τον κινητήρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το DS4 Racing Concept της Γενεύης θα φέρει μια βελτιωμένη έκδοση του γνωστού 1,6 THP κινητήρα της μάρκας, η οποία εδώ θα έχει απόδοση-ρεκόρ για κινητήρα με αυτόν τον κυβισμό, αφού θα φθάνει τους 256 ίππους. Φυσικά, αναμένεται οι επιδόσεις του μοντέλου να είναι εκρηκτικές, την ίδια στιγμή που η Citroen αναφέρει ότι οι εκπομπές CO2 διατηρούνται σε λογικά επίπεδα (155 γρ./χλμ.).

Η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τα πλατύτερα
μετατρόχια, θα προσδώσουν σπορ οδικά χαρακτηρστικά.
Σε επίπεδο σχεδίασης, το νέο Citroen DS4 Racing έχει λάβει αρκετές αλλαγές ώστε να προσφέρει τον επιπλέον δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Ξεχωρίζουμε λοιπόν το νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με το μεγάλο αεραγωγό, τα περιμετρικά σπόιλερ από ανθρακονήματα, τους τονισμένους θόλους των τροχών, αλλά και το διαχύτη στο πίσω τμήμα. Στον τομέα της ανάρτησης, το DS4 Racing έρχεται κατεβασμένο κατά 35 χλστ. σε σχέση με το απλό DS4, αλλά και με πλατύτερα μετατρόχια (+55 χλστ. εμπρός, +75 χλστ. πίσω).

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του νέου μοντέλου, παρότι η Citroen δεν έχει αποκαλύψει το εάν
τελικά θα δούμε το αυτοκίνητο στους δρόμους, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το νέο Citroen DS4 Racing θα κυκλοφορήσει από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Πιθανότατα, η παραγωγή του θα περιοριστεί, όπως συμβαίνει και με το DS3 Racing των 200 ίππων (2.000 κομμάτια).

TAG