Η Fiat μπαίνει ξανά στο παιχνίδι των ηλεκτρικών: Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δούμε το νέο ηλεκτρικό Fiat 500!

Μέσα στο έτος θα δούμε τελικά το πρώτο ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο εξελίσσεται από τη θυγατρική Chrysler.
Η Fiat μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα βάλει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό Fiat 500.

Την πρόθεση της Fiat να κατασκευάσει την ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500, αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας του Fiat Group, ο Σέρτζιο Μαρκιόννε, σε μια επίσημη δήλωσή του μέσω του tweeter. Ειδικότερα, ο Μαρκιόννε ανέφερε ότι η ηλεκτρική έκδοση του 500 βρίσκεται στην τελική φάση της εξέλιξής της και ότι μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα μπει κιόλας στην παραγωγή. Ο Ιταλός δεν αποκάλυψε κάτι περαιτέρω, όμως πιθανότατα το ηλεκτροκίνητο 500αράκι θα έχει ισχύ σχεδόν 100 ίππων και αυτονομία 120 με 140 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Το πρωτότυπο Fiat 500 BEV του 2010, μας είχε αποκαλύψει
τις προθέσεις της μάρκας για ηλεκτρική έκδοση του 500.
Η ηλεκτρική εκδοχή του Fiat 500 δεν είναι πάντως κάτι εντελώς νέο, αφού πριν από δύο χρόνια, στην Έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Fiat μας είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της παρουσιάζοντας σε πρωτότυπη μορφή το ηλεκτρικό 500 (500 BEV). Επίσης, από τον Αύγουστο του 2011 είχε επιβεβαιωθεί ότι η Fiat δουλεύει πάνω στην ηλεκτρική εκδοχή του 500 μέσω της θυγατρικής Chrysler, η οποία και θα αναλάβει από εδώ και πέρα την εξέλιξη όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Fiat Group. Η μπαταρία του μοντέλου έχει εξελιχθεί σε συνεργασία της Samsung και της Bosch, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε ακόμη και σε περιορισμένη παραγωγή, μιας και η τιμή του ηλεκτρικού Fiat 500 αναμένεται διπλάσια από αυτή των βενζινοκίνητων μοντέλων.

TAG