Τα πρώτα σκίτσα του νέου πολυτελούς σεντάν της Kia

Εντυπωσιακές οι αναλογίες του νέου πολυτελούς μοντέλου που έχει έτοιμο η Kia.
Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της προς τα πάνω, παρουσιάζοντας ένα νέο μεγάλο πολυτελές σεντάν, που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας. Και παρότι ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η ονομασία του μοντέλου, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα 3 πρώτα σκίτσα και κάποιες πρώιμες λεπτομέρειες για το ποιόν του.

Το νέο σεντάν δεν θα εισαχθεί στην Ευρώπη. Θα διατεθεί πρώτα
στην Κορέα, μετά στις Η.Π.Α. και αργότερα σε άλλες αγορές.
Με την προσωρινή ονομασία "KH", το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο πισωκίνητο σεντάν στην ιστορία της Kia, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν στην Κορέα στα μέσα της χρονιάς, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν σχέδια εισόδου του στην Ευρώπη. Σχεδιαστικά, τα πρώτα σκίτσα που έδωσε η Kia στη δημοσιότητα μας αποκαλύπτουν ένα πολύ μοντέρνο σχήμα, που παραπέμπει στην πρόσφατη τάση των αμαξωμάτων 4θυρου κουπέ, τα οποία σιγά-σιγά κατακλύζουν την κατηγορία των πολυτελών σεντάν. Εντύπωση επίσης προκαλεί και η σχεδίαση των εμπρόσθιων φωτιστικών, που θυμίζουν αυτά των πιο πρόσφατων μοντέλων της BMW.

Το νέο πολυτελές μοντέλο είναι και το πρώτο
πισωκίνητο σεντάν της Kia.
Παρότι η Kia δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το τεχνικό και μηχανικό κομμάτι του νέου της πολυτελούς σεντάν, το πιο πιθανό είναι το νέο "KH" να βασιστεί στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα με αυτή του "αδελφού" Hyundai Genesis. Αντίστοιχα και στον τομέα των κινητήρων, αναμένονται τα ίδια V6 και V8 μηχανικά σύνολα του μοντέλου της Hyundai, με χωρητικότητα 3,8 (V6), 4,6 και 5,0 (V8) λίτρων (ισχύς από 333 έως 439 ίπποι). Η Kia υπόσχεται τέλος ότι η νέα της λιμουζίνα θα φέρει όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά καλούδια άνεσης και ασφάλειας, που απαιτεί το εύπορο κοινό των μοντέλων του είδους.
TAG