Η SsangYong είναι παρούσα: Νέο μικρό Crossover για την Ευρώπη!

Με ένα δεύτερο πρωτότυπο που θα δούμε στη Γενεύη, η SsangYong μας προετοιμάζει για το πρώτο μικρό της Crossover.
Μετά το περσινό πρωτότυπο XIV-1 της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, η SsangYong μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο νέο μικρό Crossover που ετοιμάζει για την Ευρώπη. Το νέο XIV-2 Concept της επικείμενης έκθεσης της Γενεύης θα μας δείξει το που θα πορευτεί η εταιρεία και ήδη, τα πρώτα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μας αποκαλύπτουν κάτι άκρως ενδιαφέρον.

H οροφή είναι υφασμάτινη και ανοίγει ηλεκτρικά.
Μετά την ολοκλήρωση της απόκτησής της από την Ινδική Mahindra το 2011, η κάποτε προβληματική SsangYong μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Έτσι λοιπόν, η αποκάλυψη του πρωτότυπου XIV-1 της Έκθεσης της Φρανκφούρτης του περσινού Σεπτέμβρη, μας έδειξε ότι η εταιρεία βάζει πλέον στόχο την σύντομη είσοδό της στη "hot" κατηγορία των μικρών Crossover. Και στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η SsangYong θα μας παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή την ανοικτή έκδοση του XIV-1, η οποία ονομάζεται XIV-2.

Το πρωτότυπο XIV-1 της περσινής Φρανκφούρτης, μας
 είχε αποκαλύψει πρώτο τις προθέσεις της SsangYong.
Ενώ το XIV-1 ήταν ένα 5θυρο Crossover με πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν αντικριστά, το SsangYong XIV-2 είναι 3θυρο και με υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ηλεκτρικά, χωρίς να αποσπώνται τα τόξα της οροφής. Έτσι, μένει ουσιαστικά ανεπηρέαστο το τετραγωνισμένο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Από πλευράς διαστάσεων, το πρωτότυπο έχει μήκος 4.166 χλστ., πλάτος 1.820 χλστ. και ύψος 1.566 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι αρκετά μεγάλο (2.600 χλστ.). Στο μηχανικό τομέα, η SsangYong αναφέρει ότι το XIV-2 έχει εξελιχθεί για να εφοδιαστεί με μοτέρ diesel ή βενζίνης 1,6 λίτρων, ενώ θα έχει επιλογή για έκδοση 4Χ2 και 4X4. Ουσιαστικά, αυτές θα είναι και οι επιλογές για την έκδοση παραγωγής, που λογικά πρέπει να αναμένουμε στην Ευρώπη μέχρι το 2014.

TAG