Η Opel αλλάζει όλους τους κινητήρες της - Πρώτος, ο νέος 1.600άρης άμεσου ψεκασμού για το Astra


Το Opel Astra θα λάβει τον πρώτο εκ των νέων κινητήρων της μάρκας, τον 1,6 με άμεσο ψεκασμό.

Ξεκινώντας από αυτή τη χρονιά, η Opel θα αντικαταστήσει μέχρι και το 2014, όλους τους 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Και το πρώτο μοντέλο της που θα λάβει ένα εκ των νέων μοτέρ, θα είναι το Astra με τον ολοκαίνουργιο 1,6 άμεσου ψεκασμού στα τέλη του 2012.


Ακόμη και οι πιο ισχυρές εκδόσεις των μοντέλων της Opel
θα έχουν αποκλειστικά 4κύλινδρα μοτέρ, όπως το νέο
Astra OPC των 280 ίππων (2,0 turbo).
Η νέα γενιά 4κύλινδρων κινητήρων της Opel θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, όπως turbo, διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και άμεσο ψεκασμό. Επίσης, θα είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να συνεργαστούν και με ηλεκτροκινητήρες. Συνολικά, πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση 500 εκατ. ευρώ από την πλευρά της μάρκας.

Σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα λοιπόν, το 2014, τα αυτοκίνητα της Opel θα έχουν τρεις κύριες "οικογένειες" κινητήρων: Τη σειρά MGE με 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρες, τη σειρά MGD με αντίστοιχης χωρητικότητας diesel, αλλά και τη μικρότερη σειρά SGE. Η τελευταία θα περιλαμβάνει 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μοτέρ με χωρητικότητες από 1,0 έως και 1,4 λίτρα, τα οποία και θα αποτελέσουν την "καρδιά" των μικρότερων μοντέλων της μάρκας, μεταξύ των οποίων και το ολοκαίνουργιο μίνι Allegra.
TAG