Και επίσημα η αποκάλυψη του νέου VW Golf GTI Cabrio

Το νέο VW Golf GTI Cabrio συνδυάζει τα χαρίσματα ενός ανοικτού αυτοκινήτου, με τις οδηγικές συγκινήσεις του κορυφαίου Golf.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου σας είχαμε αποκαλύψει ότι η VW θα μας δείξει το δεύτερο Golf GTI Cabrio στην ιστορία, στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη Τρίτη. Και σήμερα, η γερμανική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του γρηγορότερου "ανοικτού" Golf στην ιστορία.

Τον γνωστό 2λιτρο TSI κινητήρα των 210 ίππων
θα φέρει και το Golf GTI Cabrio.
Πρόκειται λοιπόν για το δεύτερο VW Golf GTI Cabrio στην ιστορία, αλλά και παράλληλα, για την τελευταία νέα Golf που θα βασιστεί πάνω στην υπάρχουσα, 6η γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου. Και με 210 ίππους από τον 2λιτρο TSI κινητήρα του, το Golf GTI Cabrio II είναι το πιο ισχυρό κάμπριο Golf της ιστορίας. Από πλευράς επιδόσεων, το κορυφαίο Golf Cabrio απαιτεί μόνο 7,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (ίδιο με του Golf GTI hatchback) και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 237 χλμ./ώρα με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή τα 235 χλμ./ώρα με το κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη. Και φυσικά, στάνταρ και στις δύο περιπτώσεις έρχεται το ηλεκτρονικό, εμπρός μπλοκέ διαφορικό XDS της μάρκας.

Στο εσωτερικό, συναντούμε την ίδια σπορ ατμόσφαιρα
με αυτή στο Golf GTI hatchback.
Από πλευράς εμφάνισης, το νέο "hot" cabrio της VW φέρει τις ίδιες σχεδιαστικές αλλαγές με το γνωστό μας Golf GTI. Έχουμε λοιπόν την παρουσία της κυψελοειδούς γρίλιας της μάσκας με τις κόκκινες οριζόντιες γραμμές, του δυναμικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και τους τροχούς 17 ιντσών σε λάστιχα 225/45. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με την κλασσική καρό ταπετσαρία του Golf GTI, αλλά και το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα.

Η οροφή του νέου Golf GTI Cabrio παραμένει υφασμάτινη και ανοίγει σε μόλις 9,5 δλ. (κλείνει σε 11 δλ.), ενώ μπορεί να λειτουργήσει σε ταχύτητες 20 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, αυτόματα εκτεινόμενα ρολ-μπαρ και πλήρες πακέτο αερόσακων, προστατεύουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου σε περίπτωση μιας σύγκρουσης.

TAG