Με κατανάλωση μόνο 3,3 λτ./100 χλμ. το νέο Ford Fiesta ECOnetic!

Με κατανάλωση-ρεκόρ και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2, το νέο Fiesta ECOnetic είναι το πιο οικονομικό Ford στην ιστορία.
Η Ford ανακοίνωσε το ξεκίνημα της παραγωγής της νέας, βελτιωμένης γενιάς του Fiesta ECOnetic, η οποία με την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2, κερδίζει τον τίτλο του πιο οικονομικού και οικολογικού μοντέλου της μάρκας που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Μειωμένες κατά 8 γρ./χλμ. είναι οι εκπομπές CO2 του νέου
Fiesta ECOnetic, φτάνοντας μόνο τα 87 γρ./χλμ.
Το νέο Ford Fiesta ECOnetic χρησιμοποιεί για την κίνησή του τον γνωστό 1,6 Duratorq TDCi πετρελαιοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 95 ίππους ισχύος και 205 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό, με την εφαρμογή των οικολογικών τεχνολογιών ECOnetic της μάρκας, προσδίδει στο Fiesta κατανάλωση-ρεκόρ, μόλις 3,3 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων του μειώνονται από τα 95 γρ./χλμ. μόνο στα 87.

Ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για
Οι εκδόσεις ECOnetic των μοντέλων της Ford, είναι
οι πιο οικολογικές στη γκάμα.
οικονομικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, η Ford υπολογίζει ότι μέχρι τα τέλη του 2012, οι πλέον οικολογικές εκδόσεις ECOnetic των μοντέλων της θα αφορούν στο 50% όλων των Ευρωπαϊκών της πωλήσεις. Οι εκδόσεις αυτές, εκτός από πολύ οικονομικούς κινητήρες diesel, περιλαμβάνουν και μια σειρά από τεχνολογικά συστήματα, που βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Ανάμεσά τους συναντούμε Σύστημα Auto Start-Stop του κινητήρα, Σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση και πέδηση, μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, ειδική επαναρύθμιση του εγκεφάλου, χαμηλωμένη ανάρτηση και επίπεδο δάπεδο, αλλά και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Η κατασκευή του νέου Ford Fiesta ECOnetic γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, ενώ η πολύ οικονομική αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη τόσο με 3θυρο, όσο και με 5θυρο αμάξωμα. Άγνωστο είναι ακόμη εάν και πότε η έκδοση αυτή θα έρθει στη χώρα μας. Σημειώνουμε πάντως, ότι το προηγούμενο Fiesta ECOnetic δεν εισάγονταν στην Ελλάδα.
TAG