Η Infiniti ετοιμάζει τον ανταγωνιστή των Audi A3, BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class

Βασισμένο πάνω στο Etherea Concept της περσίνης έκθεσης της Γενεύης, θα είναι το πρώτο μικρομεσαίο Infiniti στην ιστορία.
Το μικρότερο μοντέλο στην ιστορία της θα φέρει στην Ευρωπαϊκή αγορά η Infiniti μέσα στην επόμενη 4ετία, με τους ανθρώπους της μάρκας να τονίζουν ότι το δικό τους μικρομεσαίο θα είναι το πιο μοντέρνο της εποχής.

Mε εντελώς διαφορετική σχεδίαση από όσα γνωρίζουμε μέχρι
σήμερα στην κατηγορία, θα έλθει το μικρομεσαίο Infiniti.
"Η πολυτελής κατηγορία αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κυριαρχείται από τους Γερμανούς, όμως η νέα γενιά αγοραστών δεν ενδιαφέρεται απαραίτητα για την μάρκα του μπαμπά τους!". Αυτό δήλωσε στην Automotive News Europe ο Διευθυντής Marketing της Infiniti Ευρώπης, κ. Jean-Pierre Diernaz, τονίζοντας παράλληλα ότι το νέο μικρομεσαίο που θα έχει έτοιμο η Infiniti σε περίπου 4 χρόνια από σήμερα, θα συνδυάσει την οδηγική ευχαρίστηση και την πολυτέλεια, με το ξεχωριστό στυλ στο οποίο οι Γερμανοί υπολείπονται.

Οι αντικρυστές πλαϊνές πόρτες του Etherea Concept,
δεν αναμένεται να συνεχιστούν στο μοντέλο παραγωγής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το νέο μοντέλο της μάρκας, θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Etherea, που μας είχε δείξει η Infiniti το 2011 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το πρωτότυπο αυτό έφερε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, 5θυρο αμάξωμα, με έντονα στοιχεία από κουπέ και Crossover, αλλά και αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες.

Το πρώτο μικρομεσαίο μοντέλο στην ιστορία της Infiniti θα παράγεται από την Magna Steyr στην Αυστρία, σε περίπου 50.000-60.000 μονάδες το χρόνο. Η πλατφόρμα στην οποία θα χτιστεί, θα είναι πιθανότατα το νέο MFA προσθιοκίνητο δάπεδο της Mercedes, το οποίο αποτελεί και τη βάση των νέων Mercedes A-Class και B-Class. Θυμίζουμε, ότι η Daimler με τη Renault-Nissan έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τα μελλοντικά τους μοντέλα και έτσι, το δάπεδο του νέου μικρομεσαίου Infiniti είναι μόνο μια από τις πολλές ανταλλαγές που έχουμε να δούμε από εκεί και πέρα μεταξύ των εταιρειών των δύο αυτοκινητικών Group.
TAG