Η BMW ανακαλεί 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα για πρόβλημα σε καλώδιο της μπαταρίας!


Η μεγάλη ανάκληση της BMW αφορά σε όλες τις Σειρά 5 προηγούμενης, 5ης γενιάς (2003-2010).

Μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ανακλήσεις των τελευταίων ετών ανακοίνωσε πριν λίγο η BMW, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια προηγούμενα μοντέλα της καλούνται να ελεγχθούν για πιθανό πρόβλημα σε καλώδιο της μπαταρίας τους.

Ανάμεσα στα μοντέλα της ανάκλησης, περιλαμβάνονται
 και όλες οι 2ης γενιάς BMW Σειρά 6.
Η μεγάλη ανάκληση της BMW αφορά σε μοντέλα των Σειρών 5 και 6, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2003 και του 2010. "Σε κάποιες περιπτώσεις, το κάλυμμα του καλωδίου της μπαταρίας στο χώρο αποσκευών αυτών των αυτοκινήτων, μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος", αναφέρει η BMW στην ανακοίνωσή της, συνεχίζοντας: "Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου, με το όχημα να μην μπορεί να εκκινήσει και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμη και να προκληθεί φωτιά". Βέβαια, η εταιρεία προσθέτει ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα ή τραυματισμός ανθρώπου, που να σχετίζεται με το πρόβλημα.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 1,3 εκατομμύρια BMW Σειρά 5 και Σειρά 6 θα οδηγηθούν παγκοσμίως στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της μάρκας, ώστε να ελεγχθεί και επισκευαστεί το πρόβλημα. Η BMW ανακοινώνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν γραπτώς, ενώ η όλη διαδικασία ελέγχου και επισκευής διαρκεί περίπου 30 λεπτά, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια χρέωση.

TAG