Παρουσίαση του νέου αγωνιστικού της Audi για τις 24 ώρες του Le Mans - Θα είναι υβριδικό-diesel και τετρακίνητο!

Με V6 TDI κινητήρα και "οικολογική" τετρακίνηση, το νέο Audi R18 e-tron quattro θα διεκδικήσει την πρωτιά στο Le Mans.
Η Audi, πολυνίκης τα τελευταία χρόνια στο φημισμένο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό, που θα παλέψει για να κατακτήσει φέτος και για 3η συνεχή χρονιά τη νίκη. Το νέο R18 e-tron quattro είναι λοιπόν έτοιμο και, μέσα στο κλίμα της εποχής, χρησιμοποιεί για την κίνησή του ένα τεχνολογικά προηγμένο νέο υβριδικό σύστημα.

Μαζί με το νέο R18 e-tron quattro, θα δούμε στο Le Mans
και την πιο ελαφριά, πισωκίνητη εκδοχή του (R18 TDI ultra).
Με το νέο R18 e-tron quattro η Audi θα στοχεύσει και πάλι για τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 16-17 Ιουνίου. Και συνεχίζοντας πλέον την παράδοση που αυτή ξεκίνησε, το νέο αγωνιστικό της Audi θα παίρνει ισχύ από έναν πετρελαιοκινητήρα (V6 TDI, 510 ίππων), ο οποίος στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Παράλληλα δε με αυτόν, λειτουργεί και ένα εξελιγμένο Σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση (παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1), το οποίο όμως εδώ την ενέργεια που ανακτά τη χρησιμοποιεί για να κινεί τους εμπρός τροχούς (σε ταχύτητες άνω των 120 χλμ./ώρα). Έτσι, δημιουργείται ένα "οικολογικό σύστημα" τετρακίνησης, το έξτρα βάρος μάλιστα των εξαρτημάτων του οποίου, η Audi το εξισώνει με το νέο χώρο για το κιβώτιο, ο οποίος πλέον έχει κατασκευαστεί από ελαφριά ανθρακονήματα.

Την πρωτιά του φετινού Le Mans θα διεκδικήσουν 2 Audi R18 e-tron quattro, όμως η Audi θα ρίξει στη μάχη και 2 ακόμη αγωνιστικά R18, βασισμένα στο περσινό νικητή του αγώνα και χωρίς την υβριδική τετρακίνηση του R18 e-tron quattro. Πρόκειται για τα Audi R18 TDI ultra, τα οποία έχουν τον ίδιο V6 TDI των 510 ίππων και είναι τα πιο ελαφριά αγωνιστικά πρωτότυπα στην ιστορία της μάρκας. Στις 5 Μαΐου, ένα μήνα περίπου πριν από το Le Mans, η Audi θα βάλει για πρώτη φορά σε αγωνιστικό κλίμα τα 4 νέα της αγωνιστικά, στον 6ωρο αγώνα αντοχής του Σπα στο Βέλγιο.





TAG