Η πρώτη εικόνα του εντυπωσιακού πρωτότυπου Hyundai i-oniq

Αποκαλύπτωντάς μας το σχεδιαστικό μέλλον της Hyundai, το νέο πρωτότυπο i-oniq θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη.
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του νέου πρωτότυπου Hyundai i-oniq, που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη (8-18 Μαρτίου). Με εντυπωσιακό design, αλλά και προηγμένη τεχνολογία κίνησης, το πρωτότυπο μας δίνει μια πρώτη γεύση για το που θα πορευτεί η Hyundai στο μέλλον.

Το i-oniq είναι ένα κουπέ μοντέλο, με δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές, χαμηλή οροφή και ένα πίσω τμήμα που παραπέμπει στα fastback μοντέλα του παρελθόντος. Κατά τη Hyundai, μας αποκαλύπτει το επόμενο βήμα της "ρευστής γλυπτικής" της, δηλαδή της νέας σχεδιαστικής της φιλοσοφίας, που μας έχουν δείξει τα Hyundai ix35 και i30 2ης γενιάς. Με μήκος μάλιστα στα 4,4 μέτρα, το i-oniq έρχεται για να τοποθετηθεί στο υψηλότερο άκρο της κατηγορίας των μικρομεσαίων κουπέ (Renault Megane Coupe, VW Scirocco), προσφέροντας παράλληλα ένα εσωτερικό με 4 θέσει επιβατών.

Για την κίνηση του πρωτότυπου i-oniq, η Hyundai έχει ετοιμάσει ένα πολύ οικολογικό και οικονομικό σε κατανάλωση σύστημα κίνησης. Ένας compact 1.000άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας λοιπόν, συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, για να προσφέρει άκρως οικολογικές μετακινήσεις (εκπομπές CO2: 45 γρ./χλμ.). Η Hyundai μάλιστα ανακοινώνει ότι για 120 χλμ. το i-oniq μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, ενώ με τη βοήθεια του βενζινοκινητήρα, η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 700 χλμ.

TAG