Η Audi αγοράζει τη Ducati;

Δεν αποκλείεται σύντομα η Ducati να μπει υπό τη σκέπη της Audi και να προστεθεί έτσι στη γκάμα των εταιρειών του VW Group.
Η Ducati αναζητεί εδώ και καιρό αγοραστή για να καλύψει τα χρέη της και πλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αγγλικού περιοδικού "CAR", η Audi είναι ο πιο πιθανός νέος της ιδιοκτήτης, σε μια κίνηση που όμοιά της δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα!

Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της VW, ο Ferdinard Piech, ενδιαφέρεται εδώ και καιρό να εντάξει τη Ducati στη γκάμα των εταιρειών του VW Group. Και σήμερα, το ρεπορτάζ του Αγγλικού περιοδικού "CAR", που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της Audi για να αποκτήσει τη "Ferrari των 2 τροχών" όπως είναι γνωστή η Ducati, αποδεικνύει αν μη τι άλλο το μεγάλο ενδιαφέρον των Γερμανών για την απόκτηση μιας ακόμη ιστορικής ιταλικής κατασκευάστριας.

Εκτός της Audi, η Mercedes είναι επίσης υποψήφια για να
αποκτήσει τη Ducati, με την οποία άλλωστε έχει ήδη
συνεργαστεί σε επίπεδο marketing.
Η Ducati αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική θέση, αφού το χρέος που έχει συσσωρεύσει η μάρκα, έχει φτάσει ήδη στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Και για να την αποκτήσει η Audi, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα απαιτηθούν περί τα 850 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ καθαρά, αφού τα 800 θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Όμως η Audi δεν είναι η μοναδική ενδιαφερόμενη για τη Ducati. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η αναπτυσσόμενη Ινδική Mahindra, όσο και η Mercedes, η οποία έχει στο παρελθόν συνεργαστεί μέσω της AMG με τη Ducati, είναι δύο ακόμη σημαντικοί παίχτες στο παιχνίδι εξαγοράς των Ιταλών. Μέχρι τα μέσα Απριλίου πάντως θα γνωρίζουμε το εάν η Audi θα είναι τελικά ο νέος ιδιοκτήτης της Ducati, με την εταιρεία από το Ίνγκολσταντ να συγκεντρώνει σήμερα, έτσι κι αλλιώς, τις περισσότερες πιθανότητες έναντι των υπολοίπων.





TAG