Η μεταγραφή της χρονιάς: Το αφεντικό της Ford Team RS και της αγωνιστικής ομάδας της Ford, μεταπηδά στη VW!

Η μετακίνηση του Jost Capito από τη Ford αναμένεται να δώσει ώθηση στο αγωνιστικό πρόγραμμα της VW
και παράλληλα, να ενισχύσει το Τμήμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων "R".
Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές προσώπων των τελευταίων ετών στην αυτοκίνηση έγινε σήμερα γνωστή, αφού ο περίφημος Jost Capito, που μας έχει φέρει μεταξύ άλλων τα Ford Focus RS, Fiesta και Focus ST, αλλά και ήταν υπεύθυνος για τις επιτυχίες της Ford στα Ράλι, θα αποτελέσει από την 1η Μαΐου το νέο αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της VW!

Αυτό είναι το VW Polo R WRC, με το οποίο οι Γερμανοί
θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2013.
Η μεταγραφή του Jost Capito από τη Ford στη VW ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για τους φαν των δύο εταιρειών, αλλά και για τους αγώνες αυτοκινήτου. Και αυτό γιατί ο 53άχρονος Capito, ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στελεχών της Ford των τελευταίων ετών. Όντας τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι του τμήματος Παγκόσμιων Αυτοκινήτων Επιδόσεων της Ford, αλλά και σε αυτό της Στρατηγικής Παγκόσμιων Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων της μάρκας, ο Capito ήταν υπεύθυνος των τμημάτων SVT (Η.Π.Α.) και TeamRS (Ευρώπη) της μάρκας. Παράλληλα, στην 11ετή παρουσία του στη Ford, ο Capito έχει κατακτήσει 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι με τη Ford το 2006 και το 2007, ως Υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας, ενώ θεωρείται και "πατέρας" των Ford Focus RS, Ford Fiesta ST και Ford Focus ST.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της VW, ο Jost Capito αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου τη Διεύθυνση του Αγωνιστικού τμήματος της μάρκας, το οποίο από το 2013 θα είναι υπεύθυνο για την εμπλοκή της VW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ έχει επίσης στη δικαιοδοσία του και τη συμμετοχή της φίρμας στο Ράλι Ντακάρ. Πιστεύεται πάντως ότι δεν αποκλείεται ο Capito να ενισχύσει και τα τμήματα επιδόσεων της μάρκας, ειδικά δε το νεοσύστατο Τμήμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων "R", ώστε με την πείρα του να φέρει νέες γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της VW. Δεν αποκλείεται τέλος, εάν ευσταθούν οι φήμες για επικείμενη εμπλοκή της VW στη Φόρμουλα 1, ο Capito να είναι ο νέος Αγωνιστικός Διευθυντής της Γερμανικής ομάδας!
TAG