Αποκάλυψη του νέου Ford Tourneo ή αλλιώς του επιβατικού νέου Transit

Το επιβατικό Ford Tourneo Custom αποτελεί τον προπομπό της νέας, 8ης γενιάς του Transit,
που η Ford θα μας δείξει αργότερα μέσα στη χρονιά.
Λίγες εβδομάδες μόλις μετά το ντεμπούτο του πρωτότυπου Tourneo Custom στην έκθεση της Γενεύης, η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου Tourneo Custom παραγωγής. Θυμίζουμε, ότι το μοντέλο αυτό αποτελεί τον προπομπό της νέας γενιάς του επαγγελματικού Ford Transit, αφού θα αποτελέσει την επιβατική εκδοχή του μεγάλου γερμανικού Van.

Αρκετά μοντέρνα η σχεδίαση του νέου μοντέλου, μας
αποκαλύπτει και το που θα πορευτεί η Ford
στα μελλοντικά ελαφρά επαγγελματικά της.
Σχεδιαστικά, η έκδοση παραγωγής του Ford Tourneo Custom δεν διαφοροποιείται από αυτή του πρωτότυπου της Γενεύης. Έτσι, συναντούμε μια εντελώς νέα αισθητική σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του Ford Tourneo/Transit, η οποία έναντι των πολλών γωνιών του αμαξώματος, έχει να επιδείξει περισσότερες καμπύλες και πιο μοντέρνες σχεδιαστικές επιλογές, όπως π.χ. τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά, πίσω κάθετα φωτιστικά. Στο εσωτερικό, η αναβάθμιση στη σχεδίαση είναι σαφώς πιο αισθητή, με πολλά από τα στοιχεία στον πίνακα οργάνων, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα, να έχουν μεταφερθεί αυτούσια από τα επιβατικά της Ford (βλ. Focus).

Στις τρεις σειρές καθισμάτων του Ford Tourneo Custom,
θα μπορούν να φιλοξενηθούν 8 ή 9 επιβάτες.
Στο νέο Ford Tourneo Custom ο πελάτες θα έχει
να επιλέξει μεταξύ δύο μεταξονίων (4,97 μ. και
5,34 μ.) και εσωτερικό με 8 ή 9 θέσεις. Στην έκδοση με το μακρύτερο μεταξόνιο, τη διαφορά θα κάνει ο έξτρα χώρος αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι οι πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσής του, αφού τα καθίσματα της
δεύτερης και τρίτης σειράς ρυθμίζονται ανεξάρτητα, αναδιπλώνονται και παράλληλα μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Tourneo Custom προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος μιας βελτιωμένης εκδοχής του γνώριμου πετρελαιοκινητήρα 2,2 Duratorq της Ford. Οι εκδόσεις αυτές έχουν ισχύ 100, 125 και 155 ίππων, ενώ όλες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα Auto Start-Stop. Σύμφωνα με τη Ford, η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 6,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 182 γρ./χλμ., ενώ πολύ σημαντικά είναι και τα αυξημένα διαστήματα service, κάθε 50.000 χλμ. ή κάθε 2 χρόνια. Η παραγωγή του νέου Ford Tourneo Custom θα ξεκινήσει τέλος στα μέσα της χρονιάς, στο εργοστάσιο του Kocaeli της Ford στην Τουρκία.





TAG