Η Kia ανανεώνει το Sorento 2ης γενιάς, χωρίς και πάλι να το φέρνει στην Ελλάδα

Με αλλαγές κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα του, το ανανεωμένο Sorento λανσαρίστηκε πρώτα στις Η.Π.Α.
Η δεύτερη γενιά του Kia Sorento έχει παρουσιαστεί εδώ και μια 2ετία χωρίς όμως η Kia να το λανσάρει στην Ελληνική αγορά λόγω κυρίως των υψηλών κυβισμού κινητήρων του. Αυτό θα ισχύσει και στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, φέροντας αλλαγές στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό.

Περισσότερη πολυτέλεια αποκτά το εσωτερικό του Sorento,
λόγω του αναβαθμισμένου εξοπλισμού.
Στο ανανεωμένο Sorento 2ης γενιάς, οι πρώτες αλλαγές αφορούν κυρίως στο φρεσκάρισμα της εμφάνισής του, μέσω της υιοθέτηση της νέας χρωμιωμένης γρίλιας της μάρκας, που έχουμε δει και θα δούμε και στη συνέχεια σε όλα τα μοντέλα της Kia. Αλλαγμένος είναι και ο προφυλακτήρας, ο οποίος αποκτά πλέον τετραγωνισμένους προβολείς ομίχλης έναντι στρογγυλών πριν, ενώ και στο κάτω τμήμα του έχει προστεθεί μια μεγαλύτερη εισαγωγή. Από εκεί και πέρα, αλλαγές δεν υπάρχουν στο πλάι ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το Sorento να διατηρεί μια αισθητική επιβλητικότητα, βοηθούμενο βέβαια και από τις μεγάλες του διαστάσεις.

Τα μοτέρ υψηλού κυβισμού συνεχίζουν στη γκάμα.
Εκτός όμως από τις αλλαγές στη σχεδίαση, το ανανεωμένο Sorento φέρει και κάποιες ενισχύσεις στο διαθέσιμο επίπεδο εξοπλισμού στο εσωτερικό του, σε ό,τι αφορά βέβαια στην παρουσία του στις Η.Π.Α. Αντίστοιχα, εκεί θα υπάρξουν και περισσότερες προαιρετικές επιλογές, όπως το νέο σύστημα φωνητικών εντολών UVO της μάρκας. Στον τομέα των κινητήρων, το Sorento διατηρεί τα μοτέρ βενζίνης 2,4 λίτρων με 175 και 191 (άμεσο ψεκασμό) ίππους, όπως και τον V6 των 3,5 λίτρων και 276 ίππων. Όλοι οι κινητήρες, συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

TAG