Η VW ετοιμάζει το πρώτο Golf CC στην ιστορία!

Πολύ σύντομα, το εικονιζόμενο VW CC θα αποκτήσει και ένα μικρότερο "αδελφό", το νέο VW Golf CC.
Θέλοντας να ενισχύσει τη γκάμα των επιλογών του Golf κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, η VW ετοιμάζει και θα παρουσιάσει το πρώτο Golf CC στην ιστορία. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ που θα εξελιχθεί μαζί με το επόμενο Jetta και θα το δούμε και στην Ευρώπη το 2014.

Το Passat CC, το οποίο πλέον έχει μετεξελιχθεί στο VW CC, ήταν ένα από τα πρώτα 4θυρα κουπέ στην ιστορία. Και σύντομα, το γερμανικό αυτοκίνητο θα αποκτήσει ένα μικρό "αδελφάκι", το νέο Golf CC, το οποίο θα προκύψει από την επόμενη γενιά του Jetta. Μάλιστα, όπως και το σεντάν και στέισον Jetta, έτσι και το νέο αυτό μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Πουέμπλα του Μεξικό.

Αυτή είναι η περίφημη MQB πλατφόρμα του VW Group,
όπου θα βασίσει την παρουσία του και το νέο VW Golf CC.
Το νέο Golf CC θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα MQB του VW Group, πάνω στην οποία άλλωστε θα χτιστεί και το νέο, 7ης γενιάς Golf, που θα δούμε για πρώτη φορά στο Παρίσι το Σεπτέμβριο. Και, σύμφωνα με τις επιταγές των 4θυρων κουπέ, θα φέρει ένα σπορτίφ αμάξωμα, που θα εκπέμπει περισσότερη πολυτέλεια από το σεντάν Jetta ή το 5θυρο Golf. Ανταγωνιστές του θα θεωρηθούν μόνο οι premium μικρομεσαίες επιλογές, όπως είναι το νέο Audi A3 σεντάν (2013) και η νέα Mercedes CLC, για την οποία θα πάρουμε μια πρώτη γεύση σύντομα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο (27/4-02/04). Φυσικά, από πλευράς κινητήρων, το νέο VW Golf CC θα λάβει τα ίδια μοτέρ TSI και TDI με αυτά των επόμενων Golf και Jetta.



Πηγή: Autocar, Auto Bild
TAG