Η Mercedes επιβεβαιώνει επίσημα το νέο 4θυρο κουπέ της - Θα λέγεται CLA!

Έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα A-Class (φωτό), η Mercedes CLA θα είναι το πρώτο μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ της μάρκας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το ξεκίνημα της παραγωγής στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό της στο Κέτσκεμετ της Ουγγαρίας, η Mercedes επιβεβαίωσε το νέο μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ που έχει έτοιμο. Θα ονομάζεται CLA, θα βασιστεί στο πάτωμα των A/B-Class και θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο στην Έκθεση του Πεκίνο!

Στο νέο εργοστάσιο της Mercedes στην Ουγγαρία θα
κατασκευάζεται η CLA, μαζί με τη Mercedes B-Class.
Η νέα Mercedes CLA θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Κέτσκεμετ, μετά την B-Class που ξεκίνησε πρώτη την παραγωγή της εκεί. Το αμάξωμά της θα είναι 4θυρο, με τον πίσω όγκο να κλείνει πιο ομαλά πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, ώστε να δικαιολογήσει το χαρακτηριστικό "4θυρο κουπέ". Σίγουρα, στο εμπρόσθιό της τμήμα θα λάβει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, παραπέμποντας άμεσα στο αντίστοιχο τμήμα της νέας A-Class. Από εκεί και πίσω, αναμένουμε μια σχεδίαση που θα παραπέμπει στο έτερο 4θυρο κουπέ της Mercedes, την πολυτελή CLS.

Στο τεχνικό κομμάτι, η νέα Mercedes CLA θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MFA της φίρμας, η οποία αποτελεί και το δάπεδο πάνω στο οποίο χτίστηκαν οι νέες Mercedes A-Class και B-Class. Το γερμανικό 4θυρο κουπέ θα έλθει σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του πριν τα τέλη της χρονιάς. Εκτός τώρα από τις A-Class, B-Class και τη νέα CLA, στο ίδιο νέο δάπεδο θα βασιστούν 2 ακόμη νέες Mercedes, το Crossover με την προσωρινή ονομασία "GLC", αλλά και ένα ακόμη μοντέλο, με αμάξωμα τύπου Shooting Brake, που θα απευθυνθεί περισσότερο στην Αμερικάνικη αγορά.

TAG