Και η Nissan στις 24 ώρες του Le Mans, με κάτι όμως -λίγο- διαφορετικό! [+video]

Με το εντυπωσιακό μονοθέσιο DeltaWing, η Nissan στο φετινό Le Mans θα διερευνήσει νέες φόρμες αγωνιστικών οχημάτων.
Στηρίζοντας το εντυπωσιακό, πειραματικό πρωτότυπο DeltaWing, η Nissan μαζί με τη Michelin ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στο φετινό 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Το Nissan DeltaWing θα αγωνιστεί εκτός συναγωνισμού
στο φετινό αγώνα του Le Mans.
Στις 24 ώρες του αγώνα αντοχής στην πίστα του Le Mans, έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες να λαμβάνουν μέρος τα πιο περίεργα πρωτότυπα οχήματα. Φέτος όμως, το ρεκόρ πρωτοτυπίας διεκδικεί η Nissan, η οποία ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα με το εντυπωσιακό πρωτότυπο DeltaWing. Πρόκειται για μια πειραματική κατασκευή που προορίζεται για να αποτελέσει το μονοθέσιο αγώνων του αύριο (είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2010 στην Έκθεση του Σικάγο) και το οποίο ειδικά για το Le Mans, θα φορά μοτέρ της Nissan. Πρόκειται για τον turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού των 1,6 λίτρων (DIG-T) που γνωρίζουμε από το Nissan Juke, ο οποίος εδώ εκτοξεύει την απόδοσή του στους 300 ίππους.
Σούπερ-ελαφρύ και με εντυπωσιακά χαμηλό αεροδυναμικό
συνεντελεστή θα είναι το πρωτότυπο.

Το πρωτότυπο Nissan DeltaWing αποδίδει σχεδόν 200 ίππους λιγότερους από τα 510 άλογα του υβριδικού-diesel πρωτότυπου R18 e-tron quattro με το οποίο η Audi θα πάρει μέρος στο φετινό αγώνα (16-17/06), ενώ έχει τη μισή ισχύ από άλλες κορυφαίες κατασκευές. Παρόλα αυτά η Nissan ισχυρίζεται ότι λόγω τόσο του μειωμένου βάρους, όσο και της κορυφαίας αεροδυναμικής του DeltaWing, οι χρόνοι του θα είναι σχεδόν αντάξιοι των πρωτότυπων που θα συμμετέχουν στις δύο κατηγορίες (LMP1 και LMP2) του αγώνα. Βέβαια, λόγω της πρωτοτυπίας της κατασκευής του, το πρωτότυπο της Nissan θα λάβει μέρος στο φετινό Le Mans συμμετέχοντας εκτός συναγωνισμού και φέροντας το νούμερο "0". Είναι όμως δεδομένο ότι οι περισσότεροι θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω του, μιας και δεν αποκλείεται το μέλλον των αγώνων να είναι αυτές οι super-αεροδυναμικές κατασκευές, όπως το φετινό Nissan DeltaWing.


TAG