Countryman Coupe: Αυτό θα είναι τελικά το όνομα του επόμενου νέου Mini!

Το γνωρίσαμε ως "Paceman", αλλά πλέον, το 3πορτο Crossover που έχει σχεδόν έτοιμο η Mini, θα ονομαστεί "Countryman Coupe".
Παρουσιασμένο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011 στην Έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το πρωτότυπο Paceman της Mini έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή. Αυτό όμως δεν θα συμβεί με το όνομα Paceman, αφού η Mini αποφασίζει να το λανσάρει τελικά ως "Countryman Coupe"!

Πάνω στο επιτυχημένο Mini Countryman θα βασιστεί
τεχνικά, αισθητικά και μηχανικά το νέο μοντέλο.
Στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού θα δούμε από κοντά την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Paceman, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2013 ως η 3θυρη έκδοση του Mini Countryman. Και υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικάνικο περιοδικό Car and Driver αποκαλύπτει ότι τελικά η επίσημη ονομασία του μοντέλου παραγωγής θα είναι "Countryman Coupe". Ο στόχος αυτής της κίνησης είναι προφανής, από τη στιγμή που το Countryman έχει καταγράψει μια πολύ καλή εμπορική πορεία και πλέον, η Mini θέλει να εκμεταλλευτεί περαιτέρω την επιτυχημένη αυτή ονομασία.

Το πρωτότυπο Paceman δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί
αρκετά, τουλάχιστον αισθητικά, από το μοντέλο παραγωγής.
Δεν είναι όμως μόνο το όνομα, το οποίο το νέο Mini Countryman Coupe θα έχει κοινό με το 5θυρο Countryman, αφού και η εξωτερική εμφάνιση των δύο αυτοκινήτων θα διατηρήσει αρκετά ίδια αισθητικά χαρακτηριστικά. Η εμπρός μάσκα και η γρίλια, τα φωτιστικά, το καπό και τα "φτερά" του πρωτότυπου Paceman προέρχονται λοιπόν από το Countryman και το ίδιο θα συμβεί ακόμη περισσότερο στο μοντέλο παραγωγής. Αλλά και στο τεχνικό κομμάτι, το πάτωμα των δύο αυτοκινήτων θα είναι ίδιο, ενώ και η γκάμα των μοτέρ (1,6 λτ. ατμοσφαιρικά και turbo) θα είναι κοινή. Το μόνο που μένει πλέον να δούμε, είναι εάν το Countryman Coupe θα διατεθεί και ως 4Χ4 (ALL4) όπως το Countryman ή εάν θα είναι μόνο προσθιοκίνητο.



TAG