Η Opel συνεργάζεται με την κινέζικη SAIC για τους νέους μικρούς κινητήρες της - Θα τους "φορά" το νέο μίνι των Γερμανών, μέχρι και το Insignia!

To Insignia θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Opel, που θα λάβει τους νέους μικρούς κινητήρες άμεσου ψεκασμού.
Με τη βοήθεια της κινέζικης SAIC, η Opel έχει σχεδόν έτοιμη μια νέα γκάμα μικρών κινητήρων, οι οποίοι με τη βοήθεια του turbo και του άμεσου ψεκασμού, θα μειώσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 μιας σειράς μοντέλων της μάρκας, από το νέο μικρό της μίνι μέχρι και το μεσαίο Insignia.

Στην Έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο, η Opel θα μας δείξει το νέο της αυτοκίνητο πόλης, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως "Junior". Και πέρα από όλα τα άλλα, μαζί με το νέο δημιούργημα των Γερμανών θα ντεμπουτάρει και η νέα γενιά κινητήρων μικρού κυβισμού της μάρκας, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τουλάχιστον για μια 10ετία τα περισσότερα εκ των μοντέλων της.

Η SAIC θα χρησιμοποιήσει τα νέα μοτέρ
 στα μοντέλα των MG και Roewe.
Οι νέοι αυτοί κινητήρες της Opel έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), η οποία είναι ο κύριος συνεργάτης της GM στην Κίνα. Σε εκδόσεις με 3 και 4 κυλίνδρους, τα μηχανικά αυτά σύνολα έχουν χωρητικότητα από 1,0 και 1,4 λίτρα, ενώ χρησιμοποιούν άμεσο ψεκασμό και τούρμπο. Χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε τα επίπεδα της ισχύος τους, η Opel αναφέρει ότι τα νέα αυτά μοτέρ θα προσφέρουν βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου περίπου κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη υπάρχουσα γκάμα, αλλά και αυξημένη ροπή κατά 20%.

Εκτός τώρα του νέου Junior, οι νέοι μικροί κινητήρες της Opel θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα σε όλη την compact γκάμα της μάρκας (επόμενο Corsa, νέο Mokka, Meriva & Astra), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μοντέλο που θα τα λάβει, θα είναι το Insignia. Η κατασκευή τους θα γίνεται τέλος στο εργοστάσιο της Opel στην Ουγγαρία, ενώ είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι εκτός των νέων μοτέρ, η GM εξελίσσει με τη SAIC και ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο αναμένεται και αυτό να προστεθεί σύντομα στη γκάμα της Opel.


TAG